avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu mai am voie sa conduc?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu mai am voie sa conduc?

Buna ziua, am o nelamurire pe data de 20.05.2012 mi`a fost suspendat permisul de conducere 90 de zile. Am depus contestatie, am scos certificat de grefa de la judecatorie si m-am dus cu el impreuna cu dovada de conducere la politia rutiere sa imi dea permisul pe perioada procesului(permisul mi l-au dat). Astazi mi-a venit prin posta cred ca instiintarea ca a expirat dovada de 15 zile si numai am voie sa conduc. Intrebarea mea este de ce am mai primit instiintarea asta daca eu am depus dovada la politie si mi-au eliberat permisul?
Cel mai recent răspuns: vio.micle , utilizator 22:34, 16 Iunie 2014
este o procedura prevazuta in O.u.G 195/2002 prin care politia comunica perioada de suspendare .ATENIE LA SOLUTIA INSTANTEI
pai termenul este abia pe 11 decembrie.
puteti circula fara probleme pana la proces. hotararea judecatoreasca nu se mai comunica, solutia dispusa se urmareste pe portal.just.ro. hotararea din prima instanta in cazul plangerilor impotriva pv sunt definitive si irevocabile. nu veti mai avea posibilitatea sa promovati recurs.
daca pierdeti trebuie predat permisul in termen de 15 de la ramanerea hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila.
din cate am vazut la o alta postare prin modificarea og2/2001 incepand cu 1 septembrie 2012 se platesc cheltuieli de judecata de catre cei care pierd procesul.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
cyan, moderator
cyan a scris:

puteti circula fara probleme pana la proces. hotararea judecatoreasca nu se mai comunica, solutia dispusa se urmareste pe portal.just.ro. hotararea din prima instanta in cazul plangerilor impotriva pv sunt definitive si irevocabile. nu veti mai avea posibilitatea sa promovati recurs.
daca pierdeti trebuie predat permisul in termen de 15 de la ramanerea hotararii judecatoresti definitiva si irevocabila.
din cate am vazut la o alta postare prin modificarea og2/2001 incepand cu 1 septembrie 2012 se platesc cheltuieli de judecata de catre cei care pierd procesul.

Deci eu acum pot sa conduc pana in decembrie cand se anunta verdictul chiar daca mi-a venit instiintarea aia acasa? Si cheltuielile de judecata in caz ca pierd le platesc daca am depus contestatia in luna Mai?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
alijah, utilizator
Da si neaparat atunci cand aflati solutia de la instanta,procedati ca atare.

Alte discuții în legătură

Plângere contravenþionalã respinsã alijah alijah Buna ziua ! Astazi mi s-a afisat pe portal.just.ro solutia la contestatia depusa pentru suspendarea permisului: Solutie: Respinge plângerea ca neîntemeiata ... (vezi toată discuția)
Anulare contestație pv afișată pe site. când se predă permisul? Ashu Ashu Buna ziua, In luna Iunie mi s-a suspendat permisul pentru o luna de zile. Am depus contestatie si astazi pe site s-a afisat urmatorul raspuns: \"Anuleaza ... (vezi toată discuția)
Plangerea contraventionala mi-a fost respinsa, ce trebuie sa fac mai departe? georgel4u2 georgel4u2 Buna ziua, in urma unui proces verbal incheiat de catre IPJ Prahova, care dispunea retinerea permisului auto pe o perioada de 90 de zile am depus o ... (vezi toată discuția)