avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract individual de munca nesemnat de angajat!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract individual de munca nesemnat de angajat!

Am o problema legata de un contract individual de munca astfel: Am stabilit cu un angajator sa colaboram. Am trimis actele necesare scanate pe email (Adeverinta medicala ca sunt apt, Copie dupa ultima diploma de studii si copie buletin). Dupa prima zi de munca, vanzand ca activitatea pe care trebuia sa o desfasor era cu totul alta decat ce stabilisem initial, am decis ca la sfarsitul zilei sa instiintez angajatorul ca nu doresc sa continui. Foarte important mentionez ca NU am semnat contractul de munca sau vreun alt act.
Acum, dupa 2 zile, angajatorul imi solicita sa semnez contractul de munca, o notificare privind incetarea contractului de munca conform art. 31 alin. 3 din Codul muncii si o adeverinta din care reiese ca am fost angajatul lor 1 zi, spunand ca contractul a fost deja inregistrat la ITM si trebuie semnat. Am zis ca nu semnez nimic, asta pentru ca nu doresc sa figurez la vechime ca am lucrat o singura zi undeva. Ce trebuie sa fac? Sa semnez actele impuse de ei sau sa nu o fac. Imi este frica sa nu semneze ei in locul meu, deoarece au fost extrem de vehementi legat de necesitatea semnarii actelor mai sus mentionate. Niste sfaturi va rog, are ceva daca nu semnez nimic?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
daniek0k, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:43, 13 Octombrie 2024
1. CIM, chiar nesemnat de dvs. a fost inregistrat in Revisal deoarece legea spune ca el se inregistreaza cel mai tarziu in preziua inceperii activitatii inscrisa in CIM.

2. Nu se intampla nimic daca semnati acele acte, inseamna ca a incetat CIM in perioada de proba la initiativa uneia din parti.

3. - Nu vad cu ce va deranjeaza faptul ca ati lucrat o singura zi la un loc de munca.
- Nu se stie daca peste ani de zile acea singura zi nu o sa va fie de folos.
sunt complet derutat. cum este posibil ca un CIM sa fie inregistrat la Revisal FARA vreo semnatura de-a mea pe el? sau mai exact, ce valoare are? Angajatorul a spus ca daca nu trimit actele mi se va desface contractul de munca pt absenta, dar eu iar afirm .. nu am semnat fizic nici un contract ... decat am trimis actele necesare angajarii.
Legal , nu are cum sa transmita un asemenea act fara a avea si semnatura dvs .. insa se practica asa ceva de catre unii angajatori si apoi se dau cu capul de pereti ca nu stiu ce sa faca ca angajtul nu a mai venit si nici nu au semnat c.i.m. ...

Legea spune ca , contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa ... daca una dintre parti nu-si exprima consimtamantul , atunci c.i.m. nu poate fi incheiat si nici transmis in REVISAL:
Un c.i.m. nesemnat de ambele parti nu isi produce efectele juridice pentru care se doreste a fi incheiat.

II puteti spune acelui angajator ca nu are cum sa va inceteze un c.i.m. care nu are valoare juridica , intrucat nu este semnat de dvs ...
Cornel Vasile, Consilier juridic
pana la urma am fost de buna credinta si am semnat actele. v-as ruga sa-mi spuneti daca acest lucru ma poate afecta, mai exact:

1. viitorul angajator poate vedea in vreun fel (in revisal de exemplu) ca am lucrat decat 1 singura zi la acest loc de munca?
2. nu ma gandesc la nici un fel de efect de juridic, tot ce imi doresc este sa scap de aceasta experienta neplacuta si sa nu fiu afectat in planul meu de cariera ... asa ca va intreb: cum pot verifica peste ceva timp ce a facut mai exact acest angajator (cu ce articol mi-a inchis contractul, ce a trimis mai exact la REVISAL, etc ...)

va multumesc!
daniek0k, utilizator
Revisal-ul nu este public ... prin urmare, noul angajator nu are cum sa vada in REVISAL informatii despre activitatea dvs, dar potrivit art.29 alin.4 C.mun., poate cere informatii in legatura cu persoana care solicita angajarea de la fostii sai angajatori, dar numai cu privire la activitatile indeplinite si la durata angajarii si numai cu incunostintarea prealabila a celui in cauza.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011 coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

In caz de refuz , va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca din raza caruia angajatorul isi desfasoara activitatea.

Alte discuții în legătură

S-a depus revisalul, dar angajatul nu mai semneaza cim OAV OAV Buna ziua. Am marea rugaminte de a-mi da niste sfaturi pentru urmatoarea situatie: s-a depus revisalul la itm, dar angajatul nu mai doreste sa semneze ... (vezi toată discuția)
Cim nesemnat dar inregistrat in revisal mihneaandrei mihneaandrei Acum cateva luni urma sa incep munca la un angajator, insa nu mi-a trimis contractul decat in ziua inceperii activitatii, iar la parcurgerea contractului nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat ionelalexandru ionelalexandru Am preluat cu data de 01.09.2014, 17 agenti de paza de la o alta firma carora li s-a inregistrat contractul de munca la itm la data de 26.08.2014 on line prin ... (vezi toată discuția)