avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE CERTIFICAT MOSTENITOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE CERTIFICAT MOSTENITOR

problema mea este urmatoare:in 2005 am facut succesiunea dupa tatal meu pe un titlu de proprietate in care era inscris un pamint intravilan de 1000 m pe care era construita o casa,casa bunicilor mei.
mentionez ca pe titlu(emis in 1991) figurau doi proprietari tatal meu si sora lui.aceasta casa era jumatate proprietatea mea si jumatate proprietatea tatalui meu deoarece sora tatalui mi-a vindut jumatatea ei in 1988.in anii aceia nu se trecea pamintul afferent deoarece legea nu prevedea sa se treaca pamintul acesta era al statului eu avind in contractul de vanzare -cumparare trecuta doar jumatate de casa desi sora tatalui si-a primit banii pe toata jumatatea de proprietate (casa,pamint).
cind am facut succesiunea matusa mea a dat o declaratie notariala in care recunostea ca pamintul respectiv(toti 1000m)apartin tatalui meu(doar ei fiind trecuti pe titlu).pe baza acelei declaratii notarul mi-a facut transferul de priprietate integral(1000m).
in 2006 matusa mea a decedat iar mostenitorii(varul si unchiul meu)au facut succesiunea nevind acest pamint trecut in certificatul de mostenitor.mentionez ca pe acest titlu mai era o suprafata de 10 ha arabil pe care s-a facut succesiunea jumatate pe numele meu jumatate pe numele lor ei stiind si fiind de acord cu matusa mea .
acum dupa doi vor sa ceara anularea certificatului de mostenitor si emiterea unui alt certificat in care sa aiba trecuti si cei 500m.as dori sa stiu ce sanse au.

:offtopic: V-am rearanjat mesajul, era imposibil de citit.
Cu cat e mai usor de parcurs un mesaj, cu atat mai multe raspunsuri primiti, caci il citesc mai multi useri si consultanti. Asta e partea practica, in afara de prevederile Regulamentului de postare la care s-a referit elis.
Va rog sa nu mai redactati asa mesajele pe viitor.
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:07, 25 Decembrie 2008
Eu nu inteleg modul in care s-a facut acea vanzare...
Era practica la acel moment ca sa se vanda prin intelegere numai pamantul aflat in folosinta odata cu vanzarea casei... dar odata ce in 1991 a avut pamantul in stapanire, matusa il putea instraina legal. De ce nu a facut-o, ma depaseste.
Declaratia aia nu valoareaza contract de vanzare, asta e clar.
Ce-o cuprinde ea, nu stiu...
De ce un notar o fi scos din masa succesorala un teren pentru ca cineva a declarat ca l-a vandut fara acte, iar nu stiu...
Sau poate ca a facut cum scrie in ultimul mesaj, atribuindu-l ca mostenire catre dv., nu stiu.
Tare incurcat...
Sanse sunt sa atace si sa reuseasca, insa nu stiu exact care sunt actele si nici cat timp a trecut de la una-alta... De la decesul matusii, de exemplu... etc.
Mergeti cu actele alea la un avocat... sau reveniti cu multe-multe amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate magico magico Am o casa impreuna cu sora de la bunici care au murit ,obtinuta prin contract de vanzare cumparare cu banii primiti ,dar pe pamantul care il aveau la rol nu ... (vezi toată discuția)
Mostenire Evapop Evapop Cum ar trebui sa procedez in urmatoare situatie? Bunica mea (decedata in 2006) a avut o casa si teren agricol. Ea a avut 2 copii (pe tatal meu si pe sora ... (vezi toată discuția)