avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiuni

Speta este cam asa: sotul decedeaza si lasa o firma la care era unic asociat. Decesul are loc in mai 2011. Firma este constituita in timpul casatoriei. Mostenitori sunt mama si fiul (netrecuti in actele firmei). Care sunt cotele de mostenire?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 14:28, 6 Iunie 2012
La succesiune veniti dvs. si fiul.
Cotele din masa succesorala sunt de 3/4 fiul si 1/4 mama.
Informatia mea are caracter informativ. Astept si alte pareri mai indrituite sa explice cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune copii din căsătorii anterioare. dupa decesul tatalui ... DanRo DanRo Succesiune copii din căsătorii anterioare. Dupa decesul tatalui meu am făcut succesiunea si acum suntem proprietari eu si mama asupra unei case cu cotele ... (vezi toată discuția)
Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit ... ghe_o ghe_o Soțul decedat de mai mult de un an și are un copil căsătorit care la rândul lui are și el un copil. Dacă la succesiune copilul defunctului cedează ... (vezi toată discuția)
Situatie ipotetica mamalui Stefan mamalui Stefan Buna ziua tuturor, Fiind o mamica responsabila(si nu chiar foarte tanara...),as dori sa stiu ce-l va astepta pe copilul meu in viitor in situatia decesului ... (vezi toată discuția)