avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... retur produs stricat
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

retur produs stricat

buna ziua. pe 1 iunie am achizitionat o tricicleta pt baietelul meu(a doua in decursul a 2 veri din pacate). evident, am luat-o cu garantie si bon fiscal. dupa nici 36 de ore si folosita doar la 2 plimbari,utilizata strict in scopul pt care este fabricata, i s-au stricat pedalele. am dus-o inapoi la magazinul de unde am cumparat-o,am fost rugata sa o las la ei pt constatare si ca apoi sa primeasca piesa de schimb pt inclocuire. totusi, mie mi se pare absolut iritanta povestea. in primul rand ma deranjeaza ca am ramas fara produs pt 15 zile calendaristice(conform garantiei) si pt ca lucrul nu mai este nou,se va desface si repara.
intrebarea mea ar fi daca as fi fost indreptatita sa primesc una noua la schimb, mai ales ca s-a stricat dupa nici 2 zile de la cumparare. daca da,care ar fi articolul dn lege care specifica asta sau cui sa ma adresez.
mersi tuturor.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:19, 8 Iunie 2012
Daca politica magazinului nu este sa va schimbe produsul de la prima reclamatie, legea nu va ajuta. Ii obliga doar sa il aduca la conformitate intr-o perioada rezonabila de timp iar daca pe garantie scrie 15 zile sunt ''acoperiti''.

Puteti citi aici Legea 449/2003 republicata (e scurta):
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs in garantie defect - remediere obligatorie in termen de 15 zile marianmix marianmix Buna ziua! Sunt o firma care detin o imprimanta destul de costisitoare. Am dus acesta imprimanta la service unde se fla de 23 de zile. Sun service-ul de ... (vezi toată discuția)
Produs in garantie trimis la reparatie VioletaAny VioletaAny Buna seara, Am un produs care este in garantie si a fost trimis pentru reparatie. De la bun inceput mi s-a spus ca nu se stie cat va dura reparatia (piesa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs lauricafl lauricafl Buna ziua. Am urmatorul caz. La un an si jumatate de la cumpararea unui telefon acesta a fost trimis pentru prima data in service. S-a constatat placa de ... (vezi toată discuția)