avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita drept de uzufruct viager
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita drept de uzufruct viager

Situatia se prezinta in felul urmator:
A- este nud proprietar
B- are dreptul de uzufruct viager
B- a contractat un credit de nevoi personale la care nu a achitat ratele, inregistrand restante in momentul de fata, situatie ce a atras declansarea executarii silite.
Intrebarea mea este urmatoarea: Cum se poate realiza urmarirea silita a dreptului de uzufruct viager, avand in vedere ca aceasta posibilitate este reglemetata de C.Proc.Civ dar este mai mult decat superficila?
Mai mult decat atat: din moment ce intre A(nud proprietar) si societatea de credit nu exista niciun raport comercial/juridic?
Multumesc,
Astept cu interes un raspuns din partea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 00:10, 17 Iunie 2012
se poate daca asta e intrebarea..
probabil ca va referiti la evaluarea dreptului de uzufruct, nu-i asa?
folosinta ( uzufructul), indiferent ca-i personala sau externalizata ( inchiriere) este limitata, eventual lunara si poate fi cuantificata..
practic adjudecarul uni astfel de drept va face tolerat in locuinta dvs:)
se poate evalua in bani si scoate la vanzare insa nu va fi nimeni interesat sa cumpere asa ceva...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager - credit banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Locuiesc cu uzufruct vager intr-un apartament. Am un credit bancar si sunt in litigiu cu banca. Dupa noile legi ale bancilor exista vreun risc pentru persoana ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager Robka Robka Buna seara. Mama mea este unica proprietara a unei case pt care bunicul meu, respectiv socrul ei, are dreptul de uzufruct viager. Din diverse motive, in ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager scos la licitatie milan92 milan92 Pot sa cumpar un uzufruct viager scos la licitatie pentru fiul meu de 3 ani?Intreb pt. ca din cite stiu un uzufruct viager cumparat nu poate fii transferat in ... (vezi toată discuția)