avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Uzufruct viager scos la licitatie
Discuție deschisă în Executare silită

Uzufruct viager scos la licitatie

Pot sa cumpar un uzufruct viager scos la licitatie pentru fiul meu de 3 ani?Intreb pt. ca din cite stiu un uzufruct viager cumparat nu poate fii transferat in nici un fel,deci daca particip eu la licitatie pot sa cumpar in numele fiului?
Buna ziua,

Cum sa fie scos la licitatie un uzufruct? Se ipotecheaza doar impreuna cu nuda proprietate ca adjudecarul sa le adjudece pe amandoua . dar nu se pot vinde separat, in niciun caz.
Buna ziua
Proprietarul unui teren,stiind ca va ajunge la executare silita,a trecut terenul pe numele fiului
(nu stiu daca a fost vinzare-cumparare sau donatie),pastrind dreptul la uzufruct.Deoarece nu are alte proprietati sau venit s-a scos la licitatie uzufructul.Asa m-a informat executorul.
Va multumesc pentru atentia acordata.
Deci e vorba de un teren agricol. Mi se pare ciudat sa cumperi un uzufruct, care e viager, pe timpul vietii debitorului. De ce nu cere creditorul desfiintarea transferului de proprietate?
Cesiunea uzufructului

art 714 CC

alin 4 Dupa cesiune, dreptul de uzufruct continua, dupa caz, pana la implinirea termenului initial sau pana la decesul uzufructuarului initial.

In cazul uzufructului constituit prin conventie incheiata anterior intrarii in vigoare a Codului civil, acesta este si ramane incesibil, mai putin in cazul in care partile convin altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager nutu_tim nutu_tim Buna ziua, Am o intrebare, legata de uzufructul viager. In 2004 sotia mea a cumparat un apartament, de fapt nuda proprietate, si a trecut in CF pe bunicii ei, ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)
Uzufruct viager elgrecos elgrecos sotia mea a cumparat casa bunicilor ei achitata de tatal acesteia cu titlu de donatie pentru sotie - nuda proprietate iar parintii uzufructul viager asupra ... (vezi toată discuția)