avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebari privind autoritatea parinteasca in cazul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebari privind autoritatea parinteasca in cazul divortului

Buna ziua.Ma numesc Ana-Maria si am o nelamurire care nu-mi da pace de mult timp:eu locuiesc,cu sotul si copilul in casa parintilor lui si de cativa ani sunt controvesrse intre noi ca soti.Intrebarea mea este:in cazul in care divortam-el ramane cu parintii,insa eu nu am pe nimeni sa ma ajute-tutela copilului o voi pierde si va ramane fata la el pentru ca eu nu am casa,nu?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:26, 7 Iunie 2012
Hotarator pentru a incredinta copilul unuia dintre parinti este interesul superior al copilului. Asta inseamna ca se va avea in vedere cu care dintre parinti minorul s-ar putea dezvolta mai bine, unde ar fi mai ingrijit, de care dintre parinti este mai atasat copilul...etc
Daca plecati cu copilul din locuinta respectiva este important sa asigurati copilului o alta
locuinta(la parintii dv sau la o loc. inchiriata).
Oricum, Noul cod civil prevede foarte multe posibilitati de exercitarea aautoritatii parintesti, astfel incat daca pe viitor veti face acest pas, consultati un avocat care sa va reprezinte interesele.
Problema e ca nu am parinti,iar din salariul de bugetar nu-mi permit sa inchiriez o locuinta,mai ales ca eu si sotul avem si un credit bancar pe care il terminam de platit abia in 2018,....deci eu raman fara copil in caz de divort.Multumesc
Daca nu veti avea unde si cu ce il creste, da, domiciliul copilului va fi stabilit la tata, autoritatea parinteasca va fi insa exercitata in comun, adica ambii parinti veti hotari in ce-l proveste pe copil si binele acestuia.
Veti avea drept de vizita sigur, veti plati pensie sau veti contribui in natura la intretinerea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutela copil Ana si Eliza Ana si Eliza Situatia sta astfel!Eu si sotul nu ne mai intelegem si vrem sa ne despartim;impreuna avem o fetita de 1 an si 7 luni.Eu stau in casa parintilor lui si avem un ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)
Caderi din drepturi VILCU MARIA CRISTINA VILCU MARIA CRISTINA Buna ziua. Ma numesc Vilcu Maria si acum 5ani am avut o relatie nelegitima timp de 3 ani din care a rezultat o fetita. Fostul meu concubin nea parasit acum ... (vezi toată discuția)