avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela copil

Situatia sta astfel!Eu si sotul nu ne mai intelegem si vrem sa ne despartim;impreuna avem o fetita de 1 an si 7 luni.Eu stau in casa parintilor lui si avem un credit facut la banca...Tocmai mi-a zis ca a schimbat contractul si ca eu am ramas singura titulara a creditului,fara ca eu sa fiu anuntata.Intrebarea mea este:in caz ca divortam,cum pot obtine tutela copilului 100 la 100?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Septembrie 2018
Ana si Eliza, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 11:07, 26 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Tutela copilului o aveti si acum!
Probabil ca doriti sa aflati daca puteti obtine exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv.
Trebuie sa stiti ca de regula instantele stabilesc exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parinti, asupra minorilor.
Doar in cazuri exceptionale, se poate stabili stabili autoritatii parintesti in mod exclusiv de un singur parinte. Aceste cazuri sunt cele in care parintele ce este inlaturat a avut un comportament de natura sa puna in pericol viata minorului, educatia acestuia.
Este mai dificil să obțineți exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de dvs, însă cu siguranță veți putea obține stabilirea locuinței minorului la domiciliul dvs, pensie de întreținere, etc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

An nou fericit! eu si sotul suntem in divort... de comun acord ... Gabriel's Gabriel's An nou fericit! Eu si sotul suntem in divort... De comun acord eu ca mama vreau tutela fetei...absoluta daca se poate! Este posibil sa o obtin? Avocata ... (vezi toată discuția)
Custodie totală. Utilizator0405 Utilizator0405 Bună ziua. Cum as putea să obtin custodia totală? Tinand cont ca am doar o singură dovadă deoarece am fost o singură data la politie deși au fost mai ... (vezi toată discuția)
La 14 ani-autoritate parinteasca crisjila crisjila Buna ziua, Locuiesc in Franta impreuna cu sotia,ea are 2 copii,impreuna Avem un bb de o luna si eu mai am un baiat care face 14 ani in mai. Nu am fost ... (vezi toată discuția)