cerere de executare - debitor cu domiciliu, loc de munca necunoscut
trebuie sa pun in executare mai multe hotarari judecatoresti insa, nu cunosc domiciliul si nici locul de munca al debitorilor. La ce institutii ma pot adresa? Biroul de evidenta a populatiei din cadrul Politiei refuza sa - mi dea informatii desi am hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile invocand prevederile LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
Hotararile nu sunt investite cu formula executorie doarece sunt pe Dreptul Muncii, iar judecatoria a refuzat investirea acestora cu motivarea ca sunt executorii de drept conform art.289 C. muncii si nu necesita investirea cu formula executorie.
Ce pot sa fac? Cine ma poate ajuta sa aflu domiciliul/locul de munca al debitorilor?
Pentru executarea silita trebuie sa te adresezi cu o cerere si cu sentintele judecatoresti la executorul judecatoresc, care va intocmi un dosar de executare. Daca optezi pentru executarea prin poprire pe veniturile debitorului, executorul va face demersurile pentru aflarea locului de munca, pentru a afla daca are conturi in banci etc. Institutiile sunt obligate sa raspunda la adresele executorilor. Cel putin eu asa am procedat.
Musiu, mergi frumos la Inspectoratul Teritorial de Munca din orasul / judetul unde locuieste debitorul si asa afli unde lucreaza, daca are contract inregistrat la ITM. Apoi - instituire si validare de poprire pe salariu.
>trebuie sa pun in executare mai multe hotarari judecatoresti insa, nu cunosc domiciliul si nici locul de munca al debitorilor. La ce institutii ma pot adresa? Biroul de evidenta a populatiei din cadrul Politiei refuza sa - mi dea informatii desi am hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile invocand prevederile LEGII nr. 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public.
> Hotararile nu sunt investite cu formula executorie doarece sunt pe Dreptul Muncii, iar judecatoria a refuzat investirea acestora cu motivarea ca sunt executorii de drept conform art.289 C. muncii si nu necesita investirea cu formula executorie.
>Ce pot sa fac? Cine ma poate ajuta sa aflu domiciliul/locul de munca al debitorilor?
usor de spus greu de facut
I.T.M. are evidentele contractelor de munca pe angajatori si nu pe angajati, asa ca nu ma pot ajuta daca nu stiu unde lucreaza debitorul. In ceeea ce priveste executorii judecatoresti am fos si am vorbit cu unul care din pacate acum a fost suspendat, insa a spus ca ma ajuta prin ianuarie. Restul de executori la care a mai fost sunt toti ,,o apa si-un pamant.'' Daca nu le spui domiciliul debitorului, nu fac nimic.
Ma descurc eu pana la urma......
Multumesc pentru sfaturi
Titlu executoriu
simona35
Pot investi cu formula executorie o decizie penala data in apel, recursul fiind respins? Sau trebuie sa investesc decizia data pe fond? Care ar fi procedura? (vezi toată discuția)