avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletinul imi expira inainte de a trece vama:(
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletinul imi expira inainte de a trece vama:(

Saluare tuturor.!!!

Pe data de 22 iunie 2012 inplinind varsta de 18 ani ami expira buletinul .
Va-s intreba , pot trece vama cu avionul din italia - romania cu buletinul expirat , data find 24 iunie 2012 ?
Eu nu am pasaport , am doar carte de indetiate dar daca am-i va expira nu stiu daca pot trece vama , nu stiu daca am-i vor face probleme vamesi italieni sau poate si cei din romnia .
Stiti careva daca pot trece ? Sau trebuie ne-aparat sa ma duc la consulatul roman pentru ami creea buletinul platind acele taxe . Repet biletul il am pe 24 iunie , iar eu devin major pe 22 iunie expirand si ain cel moment buletinul .

Nu stiu ce sa fac sa risc sau sa nu risc :( MULTUMESC pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 20:15, 6 Iunie 2012
Daca tot platiti biletul la avion de ce sa riscati sa va intoarca din drum pt ca un functionar mai zelos ar putea sa nu va de-a voie sa treceti prin vama? Poate il faceti la consulat, daca nu ...bafta multa!
In Romania nu ati avea probleme la intrarea in tara, chiar daca CI este expirata, insa la iesirea din Italia nu stiu daca cineva va poate garanta ca nu veti avea probleme.

O varianta ar fi sa mergeti la consulat si sa solicitati un titlu de calatorie care costa 65 de euro, conditia fiind sa aveti certificatul de nastere la dvs. si sa fie ambii parinti (pentru ca sunteti minor) cu dvs. cand il solicitati:
[ link extern ]

Sau, daca se elibereaza in aceeasi zi, sa mergeti in 23 iunie fara parinti.

Puteti intreba si la aeroportul din Italia - nu e vorba de zelul lucratorilor, ci de legislatie. Fiind cetatean roman, eu as inclina sa spun ca nu ar trebui sa aveti probleme; poate cineva stie mai bine.
Multumesc ares pentru detali . Mai am o intrebare , pot sa schimb buletinul inante de data de 23 iunie ?, pentru ca pe data de 24 am avionu la ora 12 si nu cred ca il voi face in timp .
Nu, actele pentru cartea de identitate se depun la consulat si se trimit in Romania pentru prelucrare.

In Romania ar trebui sa imputerniciti pe cineva sa va ridice CI si sa v-o trimita inapoi in Italia; pe site-ul Consulatului scrie ca dureaza 10-12 zile pana persoana imputernicita poate ridica de la Evidenta noua carte. Apoi ar trebui sa v-o trimita in Italia, e complicat.

Cel mai simplu mi se pare cu titlu de calatorie, oricum actuala CI expira in cateva zile - insa doar daca parintii sunt amandoi acolo sau, daca sunt divortati, sunteti cu parintele care va are incredintat spre crestere si educare prin sentinta definitiva si irevocabila si are sentinta la el.

Ar fi bine sa sunati sau sa mergeti pana la consulatul cel mai apropiat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iunie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Document expirat Roxdia Roxdia Sunt in Italia, as dori sa plec in România. Menționez că am buletinul expirat si pasaport nu am deloc. Titlul decalatorie îl pot lua după ce i-au bilete ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)