avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Viata in Italia Document expirat
Discuție deschisă în Viata in Italia

Document expirat

Sunt in Italia, as dori sa plec in România. Menționez că am buletinul expirat si pasaport nu am deloc. Titlul decalatorie îl pot lua după ce i-au bilete de avion sau trebuie după?
Cel mai recent răspuns: dyanakuka , utilizator 13:35, 16 Mai 2019
Buna seara,
Pentru a cumpara un bilet de avion aveti nevoie de un document valabil, care va fi si cel cu care veti trece vama si veti face imbarcarea. Deci, trebuie sa obtineti titlul de calatorie si apoi sa cumparati biletul. Retineti ca titlul de calatorie are valabilitate doar 30 de zile din momentul eliberarii, deci calatoria trebuia facuta in acest interval. Titlul de calatorie este valabil doar pentru destinatia "dus", adica revenirea in Romania. Nu va sfatuiesc sa cumparati bilet pentru reintoarcerea in Italia cu titlul de calatorie, pentru ca acesta isi pierde valabilitatea. In momentul in care sunteti in tara solicitati preschimbarea cartii de identitate si numai dupa aceea cumparati biletul pentru revenirea in Italia.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua , dacă m-am întors in țara cu foaie de la consulat pt ca buletinul a fost pierdut , întors in țara am depus ( luni) actele pt noul buletin și am bilet duminica dar buletinul nu s-a eliberat pana vineri cum as putea părăsi țara pt a putea ajunge la locul de munca
Cum se face check-in online daca actele de identitate sunt expirate si titlul de calatorie ca fi gata exact dupa ce se inchide check-in-ul online.
Am datele programarii pentru titlul de calatorie plus un "cod de cerere".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie Cosmin Andrei Cosmin Andrei Buna ziua! Nu cu mult timp in urma am rezervat un bilet de avion către România,eu locuind in Italia,peste câteva zile trebuie sa efectuez check in ul la ... (vezi toată discuția)
Check-in gresit Ionut F. Ionut F. Mi-am cumpărat un bilet de avion și mi-am făcut check-inul cu buletinul pe care intre timp l-am pierdut. Am fost la ambasada și am primit un titlu de ... (vezi toată discuția)
Document de calatorie Eire Eire imbarcare refuzata datorita titlului de calatorie emis de ambasa considerat invalid.La un moment dat,avind pasaportul expirat am solicitat si primit de la ... (vezi toată discuția)