Buna seara,
Am si eu urmatoarea intrebare , eu sunt pensionat pe caz de boala pina in 2013 gr 2, daca sotia naste , dupa ce se termina pensionarea pot intra in concediu de ingrijire copil , sau ce variante as avea (sotia vrea sa continue munca). Multumesc anticipat pentru raspunsuri. stima.
1. Conform OUG 111/2010, in cazul in care copilul este nascut incepand 01.03.2012 trebuie ca si celalat parinte sa solicite CCC cel putin o luna de zile, daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
2. Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este eligibila pentru a beneficia si dvs. de CCC si indemnizatia aferenta.
3. - Dvs. puteti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC si, in acelasi timp, sa beneficiati si de pensie de invaliditate.
- Asadar nu trebuie sa inceteze plata pensiei pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC, le puteti incasa pe amandoua.
- Iata ce spun Normele de aplicare a OUG 111/2010, aprobate prin HG 52/2011:
Art. 25. Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.
4. Pentru relatii suplimentare intrebati la Primarie sau/si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.
Oug 111/2010
florin2007
De precizat .Agentia JUDETEANA DE PLATI SI INSPECTIE SOCIALA nu a sesizat cazul pana nu eu la-m anuntat ,la al doilea copli sa cerut adeverinta de la casa de ... (vezi toată discuția)