avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu pentru cresterea copilului

Buna seara,
Am si eu urmatoarea intrebare , eu sunt pensionat pe caz de boala pina in 2013 gr 2, daca sotia naste , dupa ce se termina pensionarea pot intra in concediu de ingrijire copil , sau ce variante as avea (sotia vrea sa continue munca). Multumesc anticipat pentru raspunsuri. stima.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:26, 7 Iunie 2012
1. Conform OUG 111/2010, in cazul in care copilul este nascut incepand 01.03.2012 trebuie ca si celalat parinte sa solicite CCC cel putin o luna de zile, daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

2. Perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate este eligibila pentru a beneficia si dvs. de CCC si indemnizatia aferenta.

3. - Dvs. puteti sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC si, in acelasi timp, sa beneficiati si de pensie de invaliditate.
- Asadar nu trebuie sa inceteze plata pensiei pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru CCC, le puteti incasa pe amandoua.

- Iata ce spun Normele de aplicare a OUG 111/2010, aprobate prin HG 52/2011:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

4. Pentru relatii suplimentare intrebati la Primarie sau/si la Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului tanase1985 tanase1985 Sunt pensionar de invaliditate gr 3 din anul 2009,iar sotia mea nu are nici un venit si e insarcinata.Pot sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Lukas2010 Lukas2010 buna seara ma puteti lamuri daca pot beneficia ca tata de indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt pensionat pe caz de boala gr 3, mama ... (vezi toată discuția)
Oug 111/2010 florin2007 florin2007 De precizat .Agentia JUDETEANA DE PLATI SI INSPECTIE SOCIALA nu a sesizat cazul pana nu eu la-m anuntat ,la al doilea copli sa cerut adeverinta de la casa de ... (vezi toată discuția)