avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie de Crestere a Copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie de Crestere a Copilului

Sunt pensionar de invaliditate gr 3 din anul 2009,iar sotia mea nu are nici un venit si e insarcinata.Pot sa beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului?Dc da dupa ce se termina 2 ani de crestere o sa iau din nou pensie de invaliditate de gr 3?Ms frumos
Cel mai recent răspuns: tanase1985 , utilizator 12:07, 26 Noiembrie 2013
1. - Puteti sa cumulati pensia de invaliditate cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC), adica le veti lua pe amandoua.
- Numai ca daca aveti un contract individual de munca (aveti dreptul sa lucrati 4 ore pe zi) atunci trebuie sa suspendati acest contract pe perioada cat beneficiati de indemnizatie pentru CCC.

2. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

3. Mergeti la Primarie si luati lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC, acte pe care le depuneti tot la Primarie.
ms frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil violeta43 violeta43 Buna ziua,sunt pensionara cu gr 2 din luna mai anul trecut si urmeaza sa nasc in luna aprilie ,mentionez ca pana in luna aprilie 2012 am fost angajata pe ... (vezi toată discuția)
Se sisteaza plata pensiei? ADRIANAnutu ADRIANAnutu Buna seara ,am si eu nevoie de un raspuns cat mai curand. Sunt pensonata pe caz de boala grad 3 iar de o luna am devenit mamica si am depus actele pt ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului nicolae242 nicolae242 Buna seara, Am si eu urmatoarea intrebare , eu sunt pensionat pe caz de boala pina in 2013 gr 2, daca sotia naste , dupa ce se termina pensionarea pot intra ... (vezi toată discuția)