avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

Buna ziua,sunt pensionara cu gr 2 din luna mai anul trecut si urmeaza sa nasc in luna aprilie ,mentionez ca pana in luna aprilie 2012 am fost angajata pe perioada nedeterminata. Vreau sa stiu daca beneficiez de indemnizatie dupa ce voi naste, actele necesare si daca voi mai primi si pensia de boala aceata fiind gr2. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:05, 14 Martie 2013
1. - Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se acorda si mamelor pensionare de invaliditate si este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) si nu poate fi mai mica de 600 lei pe luna pana implineste copilul 2 ani.
- In cele 12 luni intra si perioadele in care ati beneficiat de pensie de invaliditate.

2. Mama care beneficiaza de indemnizatie pentru CCC poate cumula aceasta indemnizatie cu pensia de invaliditate, asa cum se prevede in Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

3. Mergeti la Primaria de care apartineti si luati lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC.
multumesc frumos ptr informatii
1. Deoarece nu ati putut beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) veti beneficia de indemnizatie pentru CCC incepand cu data nasterii copilului.

2. Pentru aceasta trebuie sa depuneti actele la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.

3. - Cele 12 luni eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC sunt mai 2012 - aprilie 2013..
- Luati de la Primarie un formular de adeverinta de venituri nete si mergeti sa o completeze Casa de Pensii pentru cele 12 luni premergatoare nasterii.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc luat de tatal copilului stefanpisec stefanpisec Buna ziua! Sunt proaspat tatic am o fetita de 2 sapt, a venit pe lume pe 20 martie si doresc sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru ccc luat de tatal copilului silvia99 silvia99 ce acte sunt necesare pt a beneficia de indemnizatia ce revine taticilor care au stat 1 luna in CCC? (perioada prevazuta in situatia in care mama a stat 23 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil a_alex22 a_alex22 Buna ziua. Am si eu o intrebare. Sotia este gravida si prin decembrie trebuie sa nasca. Eu am fost in medical din luna aprilie 2012 pana in februiarie 2013. ... (vezi toată discuția)