avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Actele necesare pentru CCC luat de tatal copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Actele necesare pentru CCC luat de tatal copilului

ce acte sunt necesare pt a beneficia de indemnizatia ce revine taticilor care au stat 1 luna in CCC? (perioada prevazuta in situatia in care mama a stat 23 luni)

aceasta luna trebuie sa fie ultima din cele 24 sau se poate lua oricand?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:40, 29 August 2014
1. - Tatal copilului poate intra in concediu crestere copil (CCC) cel putin o luna.
- Tatal poate intra in CCC oricand doreste pana implineste copilul 2 ani dar nu mai tarziu de a 24-a luna.

2. - Actele necesare sunt sunt valabile cele depuse de mama cand a intrat in CCC cu singra deosebire ca trebuie sa aduca de la angajator o adeverinta tip (Anexa 2) cu veniturile nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).
- Intrebati la Primarie daca mai este nevoie si de alte acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotia fost angajat (momentan ccc), eu i.i./p.f.a. ionutfazacas ionutfazacas Bună ziua, Sunt un tânăr tătic, cu soţia în CCC. A optat pentru concediu de 24 de luni. Cei de la DGASPC, mi-au spus ca eu ca si \\"TATĂ\\", sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil poate fi luata si de catre tata ? dirledaniel dirledaniel Daca o mamica nu lucreaza , tatal unui copil poate lua indemnzatia de crestere a copilului ? Ce acte trebuie sa depuna si unde repectivul tata ? Cat timp va ... (vezi toată discuția)
Ccc luat de tatal copilului stefanpisec stefanpisec Buna ziua! Sunt proaspat tatic am o fetita de 2 sapt, a venit pe lume pe 20 martie si doresc sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)