avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotia fost angajat (momentan CCC), eu I.I./P.F.A.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotia fost angajat (momentan CCC), eu I.I./P.F.A.

Bună ziua,
Sunt un tânăr tătic, cu soţia în CCC. A optat pentru concediu de 24 de luni. Cei de la DGASPC, mi-au spus ca eu ca si "TATĂ", sunt obligat sa stau 1 lună în concediu de Paternitate, iar în cazul în care nu o fac, soţiei îi vor scădea din cele 24 de luni de indemnizaţie 1 lună. Eu fiind I.I. ce trebuie să fac?:
1. Să îmi suspend activitatea pe acea lună? şi dacă DA, când? La sfârşitul perioadei? (adică în a 24-a lună)
2. Care sunt actele necesare? şi unde se depun?
3. Care va fi cuatumul indemnizaţiei pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:24, 26 Mai 2015
1. CCC nu se acorda 24 de luni i pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.

2. Dvs., tatal copilului, nu sunteti obligat sa intrati in CCC, dar daca indepliniti conditiile si nu o faceti atunci se reduce CCC al mamei cu o luna de zile, adica mamei ii inxeteaza plata indemnziatiei pentru CCC incepand cu ziua urmatoare aceleia in care copilul implineste 1 an si 11 luni.

3. - Daca dvs. vreti sa intrati cel putin o luna o luna in CCC atunci o puteti face oricand pana implineste copilul 1 an si 11 luni.
- In perioada cand intrati in CCC trebuie sa suspendati orice activitate aducatoare de venituri profesionale impozabile.
- Actele necesare sunt aceleasi care au fost solicitate si mamei copilului cand a intrat in CCC.
- Actele se depun tot la Primarie.

4. Asa cum s-a calculat si pentru mama, indemnizatia pentru CCC pentru dvs. este de 85% din media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii).

5. Parerea mea este sa renuntati la acea luna de CCC pentru ca va costa mai mult sa suspendati si apoi sa reluati activitatea I.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare pentru ccc luat de tatal copilului silvia99 silvia99 ce acte sunt necesare pt a beneficia de indemnizatia ce revine taticilor care au stat 1 luna in CCC? (perioada prevazuta in situatia in care mama a stat 23 ... (vezi toată discuția)
Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Legea pentru concediul de crestere a copilului simi7705 simi7705 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema legata de concediul de crestere a copilului. Am o fetita nascuta pe 22.05.2013. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)