avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se sisteaza plata pensiei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se sisteaza plata pensiei?

Buna seara ,am si eu nevoie de un raspuns cat mai curand. Sunt pensonata pe caz de boala grad 3 iar de o luna am devenit mamica si am depus actele pt indemnizatia de crestere a copilului ceea ce vreau sa stiu este daca mi se va sista plata pensiei si daca da eu trebuie sa anunt la casa de pensii? Oalta intrebare este daca mi se sisteaza plata pensiei statutul meu de asigurat care va fi si daca mai trebuie sa merg la comisiile medicale anuale. In speranta ca voi primi raspuns va multumesc anticipat si va urez sarbatori fericite!
Cel mai recent răspuns: ADRIANAnutu , utilizator 16:13, 21 Decembrie 2013
1. Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC).

2. - Asadar nu se suspenda plata pensie de invaliditate pe perioada cat beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
- Dar sa nu va angajati in aceasta perioada cu contract individual de munca pentru cele 4 ore pe zi la care aveti dreptul

3. Atat in calitate de pensionara cat si de beneficiar al indemnziatiei pentru CCC sunteti asigurata la sanatate.

4. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.
Va multumesc mult pt raspuns !o zi frumoasa in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii pentru o viitoare mamica pensionara Lavinia_Dm Lavinia_Dm Buna ziua, Apelez la voi pentru cateva informatii deoarece nu am gasit nimic foarte specific pe internet referitor la situatia mea si am multe intrebari si ... (vezi toată discuția)
Pensie invaliditate anda_ho anda_ho sunt pensionata gr.II din anul 2009,trebuia sa am 8 ani cotizati iar eu am avut decat jumatate 4 ani.......au trecut 5 ani, pot cere recalcularea pensiei,adica ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului tanase1985 tanase1985 Sunt pensionar de invaliditate gr 3 din anul 2009,iar sotia mea nu are nici un venit si e insarcinata.Pot sa beneficiez de indemnizatie de crestere a ... (vezi toată discuția)