avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie invaliditate

sunt pensionata gr.II din anul 2009,trebuia sa am 8 ani cotizati iar eu am avut decat jumatate 4 ani.......au trecut 5 ani, pot cere recalcularea pensiei,adica anii in care am fost pensionata se i-au in calcul ca si ani cotizati?
si a doua intrebare : acum as vrea sa imi schimb gr.din II in III, cu drept de munca,pensia se va micsora......ce alte beneficii mai pierd?mai beneficiez de asigurare medicala si medicamente gratuite ......mentionez ca e mai greu cu gasitul unui job, de aici pleaca si ingrijorarile mele
si a treia intrebare , daca stie cineva......o mama pensionata poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului ?
va multumesc.....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:14, 17 Septembrie 2014
1. Daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) mama este pensionara de invaliditate va beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

2. Mai mult, pe perioada de CCC poate incasa si pensia de invaliditate.

3. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25.
Pe perioada acordãrii indemnizaţiei pentru creşterea copilului, plata pensiei de invaliditate şi a venitului de completare, acordate potrivit legii, nu se suspendã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil violeta43 violeta43 Buna ziua,sunt pensionara cu gr 2 din luna mai anul trecut si urmeaza sa nasc in luna aprilie ,mentionez ca pana in luna aprilie 2012 am fost angajata pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil, mama pensionata cu handicap ionela_paval ionela_paval Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspun la urmatoarea intrebare: Daca mama i-a pensie de handicap atunci ea ar putea beneficia de indemnizatie crestere ... (vezi toată discuția)
Pot primi indemnizatie de crestere a copilului? ADRIANAnutu ADRIANAnutu O PERSOANA CARE NU A COTIZAT 12 LUNI DAR E INCADRATA INTR UN GRAD DE HANDICAP SI PRIMESTE SI INDEMNIZATIE SOCIALA PT INCAPACITATE DE MUNCA POATE PRIMII ... (vezi toată discuția)