avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii decont transport
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

decont transport

Sal. Este normal ca banii din decont sa mi si impoziteze? Pana acum 4 luni nu mi se impozitau, acum mi se impoziteaza. Multumesc celor ce raspund la intrebare.
Cel mai recent răspuns: tvictory68 , utilizator 02:33, 8 Iunie 2012

Buna seara,

Conform Codului fiscal valabil in 2012, art 55 (4):
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
[...]
f) contravaloarea cheltuielilor de deplasare pentru transportul între localitatea în care angajaţii îşi au domiciliul şi localitatea unde se află locul de muncă al acestora, la nivelul unui abonament lunar, pentru situaţiile în care nu se asigură locuinţă sau nu se suportă contravaloarea chiriei, conform legii;

Deci nu are de ce sa va retina impozit. In afara de aceasta, pentru angajator reprezinta o cheltuiala deductibila.
Multumesc mult !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadouri de craciun viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 1)am 2 salariati care au copii minori ;2 sant sot si sotie ;pot acorda \"cadou\"150 lei fiecarui salariat pt copii??;celorlalti salariati as dori sa le ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, prime, premii etc. prin asigurare de viata! piaran piaran haideti, ajutati-ma! firma la care lucrez a primit oferta de la o soc. de asigurari pentru plata orelor suplim peste 32 ore, prime, premii, etc. din afara ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare, prime, premii etc. prin asigurare de viata! piaran piaran haideti, ajutati-ma! firma la care lucrez a primit oferta de la o soc. de asigurari pentru plata orelor suplim peste 32 ore, prime, premii, etc. din afara ... (vezi toată discuția)