neglijenţa în serviciu de pedepseşte cu amenda sau închisoare de la o lună la 2 ani, iar dacă a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.
Nu există infracţiunea de abuz de putere.
buna ziua dl avocat.as dori o informatie.ieri,baiatul meu in varsta de 20 de ani,a fost bruscat de un grup de agenti de politie,imbrancit,lovit cu cotul in spate,injurat,si dus la sediul politiei,acolo unde normal ca am mers si eu.ajuns la sediu,a fost cautat prin buzunare,din nou au fost aduse cuvinte injurioase la adresa lui,si a fost amenintat ca ''lasa ca ne intalnim noi pa starda si atunci vezi tunici o amenda,nimic,doar amenintari.asta e cevca legal?
Sesizaţi aspectele pe care le-aţi relatat comandantului secţiei de poliţie unde s-a petrecut faptele.
Nu este normal un astfel de tratament, şi vă spun din experienţă că este o excepţie rară.
Abuz de putere ?
decarrera_ro
Cand poti da, un functionar public, in judecata pentru abuz de putere (contencios) ?
Si care sunt avantajele si dezavantajele ca dai persoana in judecata si ... (vezi toată discuția)
Cod penal
total3r
poate fi considerata infractiune de abuz in servici refuzul repetat al administratorului unei firme de lichidare judiciara de eliberare a unei adeverinte la ... (vezi toată discuția)