avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... probleme "colegiale"
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

probleme "colegiale"

Buna ziua,

Am o problema putin mai speciala, dar care imi poate periclita slujba :(
Lucrez intr-o colectivitate unde nu stii cine te comanda, cine ia decizii ad-hoc, temporare sau definitive. In acest context, am ajutat un "coleg" cu diverse sume de bani,in probleme strict profesionale, care coleg acum si-a intors armele ( "birou info pentru sefi x(" ) impotriva mea. Atunci cand am avut si eu nevoie de el intr-o problema legata de serviciu, bineinteles ca nu m-a ajutat :(
Mai mult de atat,in momentul de fata ma hartuieste in colectivitate,( chiar m-a si imbrancit!) in conditiile in care eu raspund de vietile a mii de oameni( lucrez in domeniul medical) si nu mai am un alt coleg/sef pe linie medicala.Aseara spre exemplu lucrand schimbul 2, am fost bruscata fizic, data afara din biroul "domniei" sale, amenintata.Acum ma astept la ce este mai rau...
Cert este ca am nevoie sa lucrez 12/48 din motive de sanatate, programul de 8 h fiind suprasolicitant pentru mine; in urma unor decizii medicale chiar am nevoie sa urmez cateva proceduri medicale, care proceduri se desfasoara numai dimineata, deci chiar am nevoie de 1-2 zile libere!
Luni ma astept sa fiu chemata de catre superiori si banuiesc ca ma asteapta trecerea la un alt program de lucru, cel de 8 h (au mai incercat si alta data!)
"Facerea de bine..." / "Pe cine nu lasi sa moara..."
Ce ma sfatuiti sa fac? :((
Exista o lege privind hartuirea in serviciu?
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 15:07, 5 Septembrie 2009
Buna ziua, in privinta programului de munca, solicitati printr-o cerere modificarea contractului individual de munca privind prin trecerea la un program de 6 ore /zi .

In privinta hartuirii...faceti plangere penala pentru lovire sau alte violente , infractiunea este pedepsita de codul penal cu inchisoare sau amenda penala , astfel ca il puteti pune putin la punct pe colegul dvs.
Succes ..
ps: in privinat Hărţuirii nu va incadrati

Art. 208. - (1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile parintesti lyly_ally lyly_ally Bună ziua. Am o mare rugaminte... Am nevoie de ajutor. Am un copil cu in bărbat cu care nu am fost niciodată casatoria. Copilul nu este trecut in acte pe ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)