avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... umbrirea ferestrelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

umbrirea ferestrelor

Detin o casa imrejmuita pe una dintre laturi din gard zidit la o inaltime de aprox. 2.2-2.6m .Vecinii mei sustin (printre altele) ca ,prin acest gard le-am umbrit ferestrele total ,dar in realitate sunt umbrite vara pana la ora 8:30 si iarna pana la ora 10:30 aproximativ. Constructia casei mele si respectiv a imprejmuirii a inceput in anul 2007 si a fost finalizata in 2010.Vecinii au cumparat casa (deja construita ) in anul 2006 .Casa lor are ferestrele si o terasa la o distanta de 90 cm fata de limita proprietatii mele si respectiv de acel zid fiind costruita in baza unei autorizatii emisa de primarie. Vecinii sustin printru-un proces demolarea zidului.poate sa-mi spuna cineva unde gasesc un articol din care reiese ce perioada din zi trebuie sa fie insorite ferestrele vecinilor sau o alta varianta prin care pot sa ies din impas ?
Cel mai recent răspuns: cosma2 , utilizator 07:00, 9 Iunie 2012
Va multumesc foarte mult.Sunt bucuros ca mai "exista" si <oameni>, nu numai vecini.multumesc inca odata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita casa fata de vecin laurentiuu laurentiuu Doresc sa construiesc o casa cu ferestre catre vecin.La ce distanta o pot construi?Pe acea parte vecinul meu are deja casa facuta la distanta de 1m fata de ... (vezi toată discuția)
Deschidere către vecinatate Lucian44 Lucian44 Buna ziua. Este permisă vreo deschidere in peretele casei vecinului, perete limita de proprietate, care da către proprietatea mea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Geam spre curtea mea sorana katona sorana katona Vecinul care si-a construit casa lipita de gard, cladirea lui cu un etaj e chiar gardul are voie sa faca geam inspre noi, dimensiuni? (vezi toată discuția)