avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza grafologica
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza grafologica

Stimati domni ,

In cazul in care pe un document prezentat in instanta si contestat ca nefiind real , una din semnaturile de pe un contract de vanzare -cumparare sub semnatura privata , respectiv cea a celui care primeste banii este reala iar cea a unui martor este falsa ,- act contestat ca nefiind real intrucat persoana care e trecuta in acte ca vanzator nu a facut niciodata un asemenea act si nu a fost de acord cu vanzarea , instanta poate aprecia ca un act valabil ?
Cel mai recent răspuns: romex , utilizator 09:20, 8 Iunie 2012
Cereti instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specialitatea grafologie.
Puteti solicita audierea in instanta a martorului si a vanzatorului, care sa declare daca semnaturile lor pe respectivul document sunt olografe si in acelasi timp sa dea o semnatura ca proba, care va fi analizata de catre expertul grafolog, comparativ cu cele de pe documentul mentionat.
Va multumesc pentru raspuns . Problema e ca martorul e decedat dar exista alte scripte originale . Normal ca vanzatorul va afirma ca e semnatura lui , insa partea care a semnat sustine ca nu a fost niciodata vorba de vreun imprumut cu atat mai mult la renuntarea unor drepturi dobandite prin act de vanzare cumparare precum si sa renunte la drepturi succesorale dupa moartea mamei lor ( respectiv moartea martorului ) .
Poate instanta sa dea o hotarare care sa tina loc de act de proprietate , pe o hartie care , chiar daca a fost semnata ( in alb anterior pentru alte motive ascunse de vanzator considerand ca sunt surori si a premeditat totul ) si daca este scris in totalitate de vanzator ? Mama mea nu este nici analfabeta si stie sa scrie . Legal este ca cel care ia banii sa scrie actul de imprumut , sa treaca suma in litere si cifre , sau daca nu este scris de imprumutat , trebuie sa fie scris " bun de plata " suma in cifre si litere si semnatura . Ori aici nu este asa . Va rog sa-mi spuneti daca pot merge pe fals in inscrisuri , unde sa se poata verifica , daca semnatura si textul au fost scrise in aceasi perioada .
In speranta unui raspuns .
Nu are legatura cu persoana celui care a intocmit actul in sensul in care nu trebuie sa fie una si aceeasi cu cel care a semnat. daca Dvs. intocmiti un act si eu il semnez imi asum continutul acesteia (drepturi si obligatii). Daca prin expertiza grafo se constata ca semnatura nu a fost falsificata si nu puteti proba ca a semnat in alb....sunteti bun de plata.
Legat de latura Penala , aveti dreptul la plangere. Chiar daca martorul a decedat se poate face expertiza semnaturii acestuia, decesul
Va multumesc pentru raspuns , insa nu pot impartasi ideea dvs. Asta ar insemna ca orice act scris la colt de strada , fara acte de identificare , serie , numar , in care este specificat , " Eu A.C. am luat ... eu A.C. ma oblig si este scris de C.L. poate fi luat in considerare . Dar poate A.C. a fost bauta , batuta , schingiuita , martori nu , date martori , nu , o semnatura pusa intr-un colt de pagina , un contract ingramadit tocmai ptr. a se incadra in spatiul unei coli ... Si mai ales sa demostreze daca a avut banii. In conditiile in care are dosar de executare silita pentru neplata datorii la stat..
Inca o data va multumesc , dar sunteti singura persoana care afirmati aceste lucruri .
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor contract de imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti daca pe un act de imprumut -ante contract de vanzare cumparare , ca martor este trecuta o persoana decedata , iar partea care a semnat ... (vezi toată discuția)
Imprumut romex romex Va rog sa-mi spuneti , in cazul in care o persoana se imprumuta de la alta persoana intocmind un act sub semnatura privata este de ajuns doar semnatura ... (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata romex romex As dori sa supun in discutie o problema care inca nu am lamurit-o. In cazul in care pe un act sub semnatura privata , exista 4 semnaturi : una a celui care ... (vezi toată discuția)