avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitatea in afara casatoriei. Care sunt drepturile ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitatea in afara casatoriei. Care sunt drepturile copilului si care sunt procedurile pentru ca acesta sa-si intre in drepturi?

In cazul in care tatal (deja casatorit si cu un copil) refuza recunoasterea paternitatii, care sunt procedurile pentru a duce acest caz in instanta?
Cum se calculeaza pensia alimentara si care sunt drepturile copilului asupra bunurilor paratului? ( ex: acesta detine 4 imobile ).
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:50, 7 Iunie 2012
Trebuie sa deschideti o actiune in instanta pentru recunoasterea copilului de catre tata.

Pensia de intretinere se poate stabili pana la maxim 1/6 din venituri, avand in vedere ca are 2 copii

Copilul nu are absolut nici un drept asupra bunurilor tatalui, oricare ar fi ele cat tatal traieste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test paternitate, pensie alimentara si incredintare b_anyela b_anyela Buna ziua, Sunt mama unei fetite de 4 luni, nu mai sunt cu tatal fetitei de cand eram gravida in luna a 5 a, nu l-a mai interesat de noi de atunci, nu a dorit ... (vezi toată discuția)
Pot cere pensie alimentara persoanei cu care am ramas insarcinata si nu vrea sa isi recunoasca copilul? simonica1983 simonica1983 Buna ziua . am si eu o intrebare . Persoana cu care am ramas insarcinata nu vrea sa isi recunoasca copilul. cum trebuie sa procedez pentru pensie alimentara? (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)