avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... act aditional la contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

act aditional la contractul de munca

In anul 2009 m-am angajat la o societate cu contract de munca norma intreaga,anul trecut,cand s-au inapoiat cartile de munca ,am vazut ca de fapt eu aveam trecut in cartea de munca program de 2 ore pe zi.In cazul acesta nu ar fi trebuit sa primesc un act aditional,la contractul de munca, in care se specifica reducerea orelor de lucru,eu nu am primit asa ceva si nici nu am semnat vreun alt act referitor la reducerea orelor de munca.Ce pot face in cazul acesta,eu neputand beneficia de aproape nimic,nici somaj,nici vechime in munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:48, 7 Iunie 2012
Asa este .. potrivit art.41 alin.1 C.mun., regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.

Daca s-a operat o modificare a c.i.m. fara acordul dvs., atunci aceste modificari trebuie anulate de instanta de judecata...
Multumesc, cum trebuie procedat in cazul acesta,ce pasi trebuie urmati?
In acest sens, trebuie promovata o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a se anula actele de modificare a c.i.m. intrucat acestea nu au avut si consimtamantul dvs .. actiunea se depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer asistentă upu fără consimțământ Veronica7 Veronica7 O asistenta din upu poate fi transeferata pe alta sectie fara consimtamantul ei (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma lamuriti daca risc sa fiu concediata. ... laviniablaga1987 laviniablaga1987 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca risc sa fii concediata. Din octombrie am fost in concediu de supraveghere a copilului pe perioada desfasurarii cursurilor ... (vezi toată discuția)
Legislatie gravide scheentzy scheentzy Este legala si / posibila reducerea numarului de ore, deci si a venitului in cazul unei angajate in stare de graviditate (fara acordul acesteia) ? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)