avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Doresc sa gasesc o sentinta pronuntata de Tribunalul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Doresc sa gasesc o sentinta pronuntata de Tribunalul Bucuresti in 1994, intr-un dosar in materie comerciala

Buna ziua,

Doresc sa gasesc o sentinta civila mai veche (1994) pronunata de catre Tribunalul Bucuresti intr-un dosar in materie comerciala. Unde ar trebui sa ma interesez? Am inteles ceva despre biblioteca avocatilor, daca aveti cunostinta despre aceasta modalitate, sau oricare alta, va rog sa ma indrumati.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:01, 17 Iunie 2012
@ Andrei_I

Buna ziua, mergeti la arhiva Tribunalului si depuneti o cerere scrisa prin care solicitati sa va elibereze o copie a deciziei( sentintei) nr.... din data.... pronuntata in dosarul nr...... din data..... Bafta.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Am inteles, o sa incerc asa. Va multumesc!
Daca nu ati fost parte in dosar, instanta nu va va elibera o copie a hotararii judecatoresti. O puteti cauta la orice biblioteca, in culegeri de jurisprudenta a Tribunalului Bucuresti. Daca aveti noroc, o sa o gasiti asa. Nu toate hotararile judecatoresti sunt publicate in aceste culegeri.
Nu am numarul de dosar, doar numarul sentintei, am fost la tribunal si au gasit o sentinta similara, dar nu era ce imi trebuia mie.
Aveti dreptate, mi-au zis ca oricum trebuia sa redactez o cerere "bine" motivata pentru care doresc copie de pe sentinta respectiva, dar nu am mai facut-o deoarece nu era cazul.
In fapt, este vorba despre o adresa din partea unei autoritati a statului, in care aceasta mentiona aceasta sentinta ca exemplu in motivarea raspunsului lor.
O zi buna!
De ce nu o solicitati autoritatii respective? Daca aceasta si-a motivat un raspuns facand trimitere la o hotarare judecatoreasca, firesc ar fi fost sa v-o comunice impreuna cu raspunsul. Doar consilierii juridici din acea institutie stiu foarte bine ca nu aveti acces la hotararile judecatoresti pronuntate in dosare in care nu ati fost parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila meryemmm meryemmm Am depus actele necesare pentru realizarea cadastrului unui teren agricol care a devenit proprietatea mea in urma decesului sotului, si in urma succesiunii ... (vezi toată discuția)
Informatii mai detaliate sentinta tribunal vs decizia ca andreya1202 andreya1202 Buna seara, Am o decizie irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti impotriva sentintei civile pronuntata de Tribunalul Bucuresti, referitoare la niste ... (vezi toată discuția)
Motivarea ºi comunicarea hotãrârii marusca marusca Am urmatoarea intrebare: am cistigat la fond la Tribunalul Bucuresti iar Curtea de Apel a respins recursul declarat de pirita. Motivarea recursului o voi ... (vezi toată discuția)