Pe timpul căsătoriei au rezultat următoarele bunuri:
- apartament în valoare de 38.000 eur - care a fost achiziţionat prin credit bancar, avansul a fost de 10.000 euro achitat de mine, bani pe care îi pot justifica fiind in mostenire;
- masina logan bun comun;
- casa la tara în valoare de 6.000 eur bun comun.
In urma divortului a fost partajat amiabil la notar apartamentul pentru care nu am solicitat sultă
Întrebarea este dacă pot obţine prin partaj casa de la ţară.
Multumesc anticipat
Daca este bun comun, casa poate fi partajata. Daca exista intelegere intre soti partajul se poate realiza pe cale amiabila in modalitatea expusa de catre dumneavoastra, in caz contrar, puteti sa solicitati in instanta partajul imobilului si atribuirea bunului in favoarea dumneavoastra, insa este posibil sa fiti obligat la plata unei sulte in favoarea sotiei...sunt mai multe aspecte de discutat....in principal atribuirea unui bun in favoarea unuia dintre soti depinde de contributia pe care acesta a avut-o la dobandirea bunului, daca a locuit sau locuieste in prezent in imobil...etc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
Brezoi Mariana
Buna seara.Am si eu o intrebare.Am terminat partajul,am primit pronuntarea , trebuie sa-i dau sulta fostului sot 50% din apartament. Ce trebuie sa fac si cum ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament
alel
Buna ziua,
Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)