Buna ziua.
Nu stiu daca am postat la categoria potrivita, dar daca imi puteti da un sfat va rog sa o faceti.
Acum o saptamana am cunoscut o persoana care s-ar parea ca sufera de cancer si ar avea nevoie de foarte multi bani pentru tratament. Eu cunoscand o persoana care are bani si care a pierdut un copil tot din cauza cancerului m-am gandit ca as putea sa o ajut. Persoana care putea sa ofere ajutorul a pus evident problema existentei unor acte medicale. In acest moment persoana bolnava a ezitat usor si dupa cateva zile mi-a prezentat niste copii dupa niste acte medicale care certificau respectiva afectiune. Eu am unele indoieli vis-a-vis de atitudinea ei care nu mi se pare a unui bolnav, dar m-am gandit ca poate ma insel eu si nu toti care sunt bolnavi trebuie sa fie tristi si suparati. Persoana binefacatoare a sunat la spital la doctorul care apare in acele acte medicale, dar doctorul a refuzat sa confirme sau sa infirme daca are un astfel de pacient.
Nu vreau sa dau eu verdictul daca acea persoana este sau nu bolnava. Si nu as vrea nici sa regret apoi ca am judecat-o gresit si nu am facut tot ce am putut ca sa o ajut.
Ce modalitati am ca sa pot verifica daca acele acte sunt sau nu reale si daca persoana respectiva sufera sau nu de cancer? Sau daca are nevoie de acea suma mare de bani pentru tratament. Ma gandesc ca poate avea cancer, dar poate a marit ea suma intelegand ca poate obtine destui bani. Nu vreau nici sa pun problema la modul "hai la doctor sa zica ce probleme ai" pentru ca in mod sigur s-ar simti jignita si ar refuza un ajutor ulterior.
Cum pot afla situatia reala in conditiile in care doctorul refuza sa dea informatii despre un pacient?
nu veti putea afla niciodata diagnosticul de la medic datorita secretului profesional existent cf legii.
puteti insa merge la medic si sa intrebati daca recunoaste faptul ca el a semnat acele acte doveditoare si daca bolnavul se afla in evidenta sa, motivind aceste intrebari prin dorinta de a ajuta un bolnav real si nu unul care isi falsifica actele medicale.
o alta varianta este sa solicitati bolnavului actele in original ptr a obtine o estimare de costuri ptr tratamentul respectiv. conditionati banii de primira actelor medicale in original, daca nu are nimic de ascuns le va oferi.