avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces cu Ministerul Finantelor Publice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces cu Ministerul Finantelor Publice

Buna ziua

Bunicul meu a fost prizoneriat is Rusia intre anii 1940-1944. Acum cateva luni am aflat ca are dreptul la dezpagubire, iar eu am inaintat un dosar cerand aceasta dezpagubire. Bunicul nu mai traieste si nici bunica. Singurul lor copil era tatal meu, nici el nu mai traieste. Fiind singura nepoata am depus un dosar si am cerut aceasta dezpagubire.
Cans am primit citatia, am realizat cs de fapt am ajuns in proces Ministerul Finantelor Publice


Citatie arata astfel:

CITATIE
Dna ........ cu ultimul domicilu in ................. este chemat in aceasta instanta, camera....cfc1, in ziua de 19 iunie 2012, ora 9:00, in calitate de reclamant, in proces cu MFP in calitate de parat pentru Fond – Dezpagubiri Legea nr. 221/2009.
In caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Prin inmanarea citatiet, sub semnatura de primire, personal sau prin reprezentant legal sau conventional, pentru un termen de judecata, cl citat este prezumat ca are in cunostinta si termenele de judecata ulterioare aceluia pentru care citatia i-a fost inmanata.


Intrebarea mea ar fi, ca ce inseamna asta pentru mine? Daca pierd trebe sa suport chieltuelile procesului? Este necesar sa ma reprezinte un avocat dealungul acestui proces? Si este o posibilatate sa renunt la acest proces? Ce trebe sa fac, unde trebe sa ma duc ca sa pot renunta la acest proces? Care este procedura, de ce acte am nevoie, ca sa pot renunta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsul dvs. Va rog sa ma ajutati, ca se apropie procesul si nu stiu ce sa fac.

Cu respect

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:36, 10 Iunie 2012
1. In astefel de actiuni trebuie sa va judecati cu Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice (Art.4 alin (4) - Legea 221/2009 - Cererea este imprescriptibila, fiind scutita de taxa de timbru, iar competenta de solutionare apartine tribunalului, sectia civila, in circumscriptia caruia domiciliaza persoana interesata. Cererea se judeca in contradictoriu cu statul, reprezentat prin Ministerul Finantelor Publice)
2. De regula Ministerul nu solicita chltuieli de judecata
3. Ramane la aprecierea dumneavoastra daca doriti sa fiti asistat de un avocat sau sa renuntati la proces. Renuntarea la judecata se face printr-o cerere pe care o depuneti la aceasi instanta unde aveti inregistrat dosarul cu indicarea numarului de dosar si a partilor

Va multumesc frumos pentru raspuns. In mesajul meu de ieri am gresit. Bunicul meu a fost prizoneriat is Rusia intre anii 1944 - 1948 nu intre 1940-1944.
Dar nu cred ca asta conteaza. As mai avea o rugaminte, daca puteti sa ma ajutati cu inca atat, in mare cum arata acea cerere scrisa pnertu renuntarea procesului? Si daca am inteles bine, depun la aceeasi insanta la registratura unde am depus si cererea?

Va multumesc foarte frumos ca m-ati ajutat. Cu stima
Puteti sa renuntati la judecata cauzei fie verbal in sedinta, fie prin cerere scrisa. Cererea de renuntare poate fi depusa la registratura instantei sau poate fi trimisa prin posta, recomandat si cu confirmare de primire. Ea poate arata si asa:

Ref. dosar: .............
Termen: ..................

DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul ........., domiciliat in ..............., reclamant in dosarul nr. ...... aflat pe rolul acestei instante, cauza avand ca obiect despagubiri conform Legii nr. 221/2009, in contradictoriu cu paratul ......., cu sediul in ....., in temeiul dispozitiilor art. 246 Cod procedura civila, depun prezenta

CERERE DE RENUNTARE LA JUDECATA

a cauzei si va solicit sa constatati prezenta renuntare prin incheiere data fara drept de apel.
In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 si art. 246 Cod procedura civila.


Data Semnatura


DOMNULUI PRESEDINTE AL ...........................

Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubirii deportatii rusia szindobel szindobel Buna ziua bunicul meu a fost prizonier de razboi. si a fost deportat in rusia. si a si vrea sa stiu daca este valabila legea cu despagubiri . si cam ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 alina69 alina69 Buna ziua, va rog sa ma sfatuiti daca ar trebui sa apelez la un avocat pentru a beneficia de despagubirile oferite de legea 221/2009 sau e o procedura simpla ... (vezi toată discuția)
Despagubiri pentru cei deportati in urss venetiana venetiana Tatal meu, etnic german, a fost deportat din 01.01.1945-14.12.1949 in URSS. Perioada mai sus mentionata, figureaza in cartea lui de munca. Mai mai am ca dovezi ... (vezi toată discuția)