avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament in ce conditi poate fi atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament in ce conditi poate fi atacat?

tata a decedat era unicul mostenitor al bunicilor,bunicl este decedat şi el,bunica in schimb mia facut un testament ,mentionez faptul ca tata are 2 fiice din alta casatorie.Tata fiind decedat şi fiind unicul moştenitor ,pot celelalte fice sa imi atace testamentul efectuat de bunica mea?
Cel mai recent răspuns: hatice_e , utilizator 15:59, 7 Iunie 2012
Pot cere reductiunea liberalitatilor excesive pentru ce le incalca rezerva succesorala.
Stimat forumist,

Ar trebui să detailați întrebarea arătând și data la care a survenit decesul fiecăruia. De altfel, nu mi-am dat seama dacă bunica trăiește.
bunicul a murit in anul 2009,bunica traieşte (acum are un diagnostic de dementa mixta,deci nu poate inchieia nici un fel de act cum ar fi act de vanzare cumparare),bunica mia facut testament in anul 2010 nu era bolnava atunci,tata este singurul copil care de altfel a decedat anul acesta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament hatice_e hatice_e am o foarte mare problema eu sunt fiica din prima casatorie a tatalui meu problema este ca am facut acum 2 ani un testament cu bunica mea cu stirea tatalui in ... (vezi toată discuția)
Impartire mostenire victor ursutiu victor ursutiu buna ziua. bunicul meu a decedat si in testamentul pe care l-a facut, a lasat totul impartit in parti egale intre cei trei copii ai lui si nepotul lui, adica ... (vezi toată discuția)
Donatie, atacare nicolaebalta nicolaebalta Buna ziua. As avea urmatoarea intrebare: in cazul existentei a 2 coproprietari (tata-fiu), in urma succesiunii facute dupa decesul sotiei/mamei, unul din ei ... (vezi toată discuția)