avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Renuntare la pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Renuntare la pensia alimentara

Buna ziua. Inainte de toate sa va prezint datele problemei. Am 22 ani, am primit pensie alimentara de la divort pana acum, actionand in judecata la varsta de 18 ani pentru prelungirea ei pe durata studiilor. In urma cu 2 luni m-am angajat si, avand carte de munca, am trimis o adeverita de salariat la casa de pensii din municipiul respectiv. Cei de la casa de pensii au sunat la locul actual de munca pentru verificarea datelor, deci am presupus ca s-a rezolvat problema. Chestia este ca am continuat sa primesc pensie alimentara in urmatoarele 2 luni de la trimiterea adeverintei. Ar trebui sa-mi fac griji? Ma gandesc sa nu fi sarit vreun pas pentru sistarea pensiei. Am mai auzit o varianta care precizeaza trimiterea adeverintei direct la locul de munca al paratului, dar ma gandesc ca din moment ce am fost sunat de la casa de pensii si nu s-a sesizat nici o problema, am procedat corect. Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andyxtreme23 , utilizator 15:30, 8 Iunie 2012
Trebuie sa anuntati la locul de munca al celui care va plateste pensia alimentara ca aveti un loc de munca si plata acesteia trebuie sistata.
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
ana-cer, moderator
casa de pensii nu are nicio legatura cu pensia de intretinere de care beneficiati dumneavoastra.
daca aveti un loc de munca trebuie sa vb cu persoana obligata la plata acestei pensii si in sitautia in care acesta are porpire lunara din salariu sa obtineti o hotararea judecatoreasca prin care sa se dispuna sistarea platii privind obligatia respectiva.
daca ati primit inca doua luni aceasta plata si apoi nu ... e posibil sa se fi rezolvat.
Insa pentru lunile in care ati primit suma respectiva desi erati angajata acest fapt este o plata nedatorata si astfel va trebui sa o restituiti in cazul in care se va solicita asa ceva.
ma gandesc ca nu va fi cazul si nu ar fi moral sa vi se solicite restituirea a doua luni de plata in plus.
daca primti in continuare trimiteti adeverinta la locul de munca al ``paratului`` si acesta va intenta o actiune in care va solicita sistarea platii.
Felicitari pentru faptul ca sunteti corecta si ati anuntat.
Va multumesc pentru indrumari. Voi trimite adeverinta si astept sa vad ce se va intampla. Ar trebui sa anexez o foaie in care sa explic situatia? Sau sa astept reactia?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! am împlinit vârsta de 25 ani,urmez o școală ... AndreeaMihaelaZ AndreeaMihaelaZ Bună seara ! Am împlinit vârsta de 25 ani,urmez o școală postliceală pe care o voi termina în luna februarie și primesc pensie alimentară. Cunosc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă ... viorelada viorelada Bună ziua. Vă rog să mă lămuriți în următoarea problemă : sunt cadru didactic și cu aprobarea Inspectoratului Școlar, doresc să îmi depun dosarul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalin1405 catalin1405 as dori sa stiu daca,fiica mea de 21 ani lucreaza chiar fara contract de munca eu mai platesc pensie alimentara?daca demonstrez in instanta ca lucreaza si de ... (vezi toată discuția)