avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... detasarea si contractul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

detasarea si contractul de munca

poate cineva cu experienta ma poate indruma.... sunt angajat avand cartea de munca la o institutie de stat si in acelasi timp lucrez pe baza de contract cu o fundatie tot angajat , iar fundatia privata se subordoneaza aceluiasi minister ca si institutia de stat, de curand am fost numit in functie de conducere in cadrul fundatiei dar prin DETASARE dar ideea este sa nu pierd salariul din jobul meu de la stat ca de aceea am doua slujbe sa pot avea niste venituri mai mari....daca arat hartiuta de detasare la stat o sa-mi scoata postul liber.....daca nu o arat .....nu mi se opereaza in cartea de munca marirea de venit si functia respectiv contributia pentru pensie.......exista posibilitatea sa adaug in cartea de munca dupa o perioada de timp pozitia si veniturile ( domeniu privat) deci nu de la buget......sau este obligatorie hartiuta de detasare ....si pierd veniturile .....din partea statului pe perioada detasariii ....teoretic nu ar trebui sa se afecteze deoarece unele sunt venituri private altele de stat si sunt date pe munca prestata real .....mentionez ca si la fundatie imi desfasor activitatea pe contract si platesc toate impozitele si etc....dar daca respect hartiiuta de detasare si vreau sa mai prestez cateva ore in cadrul institutiei de stat ma mai pot intoarce ....pe perioada detasarii prin decizie la nivelul scoliii respective......
Cel mai recent răspuns: adela_petre , utilizator 22:28, 28 Decembrie 2008
Inteleg ca aveti postul de baza la stat, la acea institutia unde aveti si cartea de munca. In acest caz detasarea o poate da doar institutia de stat, care sa va detaseze la fundatia privata. Este loc de cel putin doua confuzii aici - o fundatie privata care spuneti ca este subordonata ministerului ??? si detasarea dvs de catre fundatie in cadrul fundatiei pe o alta functie. Reveniti cu clarificari. Corect ar fi fost ca in cadrul fundatiei, de pe functia X de executie sa fiti delegat pe functia Y de conducere, pe o perioada determinata, cu modificarea sau nu a drepturilor salariale. Si nu inteleg care e strania poveste a aratatului hartiutei de detasare la stat???Detasarea afecteaza doar postul din care angajatul este detasat, nu un eventual al doilea post, cu totul diferit, pe care il detine, cum este cazul dvs.
Exista o asemenea ipoteza reglementata legal in cazul functionarilor publici!
Dar institutia publica ar trebui sa stie ce se intampla in cadrul fundatiei! De altfel, din mesaj rezulta ca institutia publica v-a detasat! Are dreptate colega, reveniti cu clarificari!
Detasarea se face de la institutia de stat la fundatie. Contractul individual de muncă încheiat cu angajatorul iniţial se suspendă pe perioada detaşării, în ceea ce priveşte efectele esenţiale, fiind cedat temporar angajatorului la care s-a făcut detaşarea.
Detaşarea poate fi dispusă numai în cadrul altei unităţi, care face o solicitare în acest sens către unitatea expeditoare.
In carnetul de munca se trec salariile de incadrare de la functia de baza, precum si cele din perioada detasarii.
Veniturile realizate prin cumul se iau in calcul la stabilirea pensiei
va multumesc pentru ajutorul acordat si revin cu cateva clarificari, deci , sunt angajat ca profesor cu, cartea de munca la stat intr-o scoala, in acelasi timp am aceeasi activitate si in cadrul unei scoli private pe baza de contract, am fost avansat in cadrul scolii private, ce se subordoneaza Ministerului Invatamantului ca director, insa numirea a fost facuta prin "detasare", detasare de pe functia de profesor din cadrul scolii de stat pe functia de director in cadrul scolii private, legea invatamantului respectiv a miscarii personalului didactic prevede ca am dreptul la 4 ore si functie de director....iar ca profesor prin decizie la nivelul scolii sau nivel de inspectorat ...... din lipsa de personal etc....pot accesa inca o norma dar nu am gasit nimic precizat despre legatura dintre o scola privata unde banii nu vin de la buget deci nu afecteaza cheltuielile acestea....si functiile ocupate in cadrul bugetar.....deci problemele care se ridica sunt ..... :
1. nu as vrea sa renunt la veniturile din partea statului respectiv un salariu
2. hartia de detasare este obligatoriu sa o arat scolii de stat? caci daca o arat pe baza ei inseamna ca postul meu va fi dat ca liber si pierd salariul din partea scolii de stat nu?
3. in hotararea de detasare se precizeaza ca se va trece in cartea de munca noua functie pe care sunt detasat, dar , la scoala privata functionez pe baza de contract , deci as putea sa adaug in cartea de munca peste 2 ani spre exemplu functia si darile platite catre stat pentru a-mi folosi la pensionare.....pe baza contractului facut cu scoala privata (fundatie)
VA MULTUMESC PENTRU AJUTOR
Va rog sa ma scuzati dar dupa precizarea dumneavoastra eu inteleg urmatoarele:
Unitatea de stat in care lucrati, va detasaza ca director la unitatea privata !
Daca este asa, fiti convins ca si unitatea de stat are un exemplar al deciziei dumneavoastra de detasare, deci nu vad o prea mare rezolvare in faptul ca dumneavoastra nu le-o aduceti la cunostinta.
In plus detasarea nu este mai mare de 60 de zile dupa care veti reveni la pozitiile dumneavoastra

Alte discuții în legătură

Cum angajez un contabil pe perioada desfasurarii concursului daca a demisionat fostul prin acordul partilor? Maria_79a Maria_79a Contabilul meu de la o unitate scolara a demisionat prin acordul partilor.Pe perioada desfășurării concursului pentru un post -normă întreagă, ... (vezi toată discuția)
Detasare nadia.berar nadia.berar Va rog sa ma ajutatin cu un raspuns. Am fost detasata pe o pe perioada de 6 luni de la o unitate scolara la alta, dar inainte de a-mi expira detasarea, ... (vezi toată discuția)
Angajare prin detasare si raspundere juridica cristi_dm cristi_dm Buna seara, Am o speta care vad ca depasesste pe multi juristi. Un director a fost numit prin ordin de ministru in la conducerea unei institutii publice ... (vezi toată discuția)