Tatal meu este decedat de 4 ani , mai am un frate in viata si un frate decedat care are doi copii , iar mostenirea tatalui de comun acord cu fratele si nepotii imi revine mie. Eu urmind sa ii despegubesc , fiind vorba de casa si terenuri.Succesiunea trebuie facuta la notar sau trebuie facut proces de succesiune.La rindul meu eu daca vreau sa las aceasta masa succesorala copiilor ,trebuie sa fac prima data intabularea sau se poate face de copii,sa nu intabulam de doua ori una dupa alta.
Intrucat exista intelegere intre succesori acestia se vor prezenta la Notar. Renuntatorii vor da declaratii de renuntare iar Dvs deveniti astfel unic mostenitor. Ulterior puteti face acte descendentilor Dvs.
va multumesc ptr. raspuns
in legatura cu intabularea trebuie facuta de mine inainte de a face actele sau poate fi facuta de descendenti dupa intrarea in posesie
si o ultima intrebare cam cit ar costa succesiunea sau unde pot afla o modalitate de calcul fiind vorba de 45000 euro
intabularea, asa cum este numita, este inscrierea in cartea funciara a imobilului si proprietarului sau dupa caz. operatiunea de carte funciara de transfer al dreptului de proprietate , se face de fiecare data cand se schimba proprietarul unui imobil inscris deja in cartea funciara. sunt doua operatiuni diferite.
referitor la taxe, valoarea de 45000 euro ce include(ca bunuri ma refer) ?
ca sunt anumite taxe care se calculeaza exclusiv la bunul imobil sau bunul mobil. pt bunurile imobile taxele sunt: daca imobilul este inscris in cartea funciara, se percepe taxa cadastrala care se calculeaza la valoarea imobilului nu la valoarea masei succesorale. per total, onorariul notarial privind procedura succesorala se calculeaza la valoarea masei succesorale.
Mostenire
mystycum
Buna ziua.Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care as vrea o lamurire:bunicul patern a murit,iar bunica ar dori sa-i faca acte de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)