avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenda ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenda ITM

am primit o amenda de la itm pe motiv ca nu i-am inmanat contractul de munca angajatului.
angajatul a declarat ca a semnat contractul dar nu il are la el.
s-a dovedit cu acte ca angajatul avea contract de munca inregistrat la itm de o luna de zile insa cel ce m-a controlat a zis ca nu sunt identice semnaturile (cea de pe contract si cea de pe declaratie) si asta ii dovedeste ca nu a semnat contractul si nu i l-am inmanat si se sanctioneaza cu 1500 ron.
cum as putea contesta ?
daca nu aveam contract intelegeam insa in aceste conditii ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 10 Iunie 2012
controlul nu ma intereseaza sa-l contest. problema mea e ca a scris doar lucruri frumoase deoarece aveam toate actele la zi insa s-a legat de acea inmanare a contractului si m-a amendat .
nu am inteles de ce a facut asta atat timp cat angajatul meu i-a spus ca are contract de munca , ca l-a semnat dar nu il are la el in masina fiind sofer.
eu am cerut doamnei de la itm o copie a declaratiei soferului insa mi-a zis ca doar in instanta o pot vedea.
eu consider ca daca fac o solicitare scrisa catre itm ar trebui sa-mi inmaneze o copie a acelei declaratii.
Posibil sa nu va inmaneze o astfel de copie .. insa instanta poate solicita sa se depuna la dosar acea declaratie a salariatului ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un control de la itm si s-au emis 2 procese verbale (unul de control si unul de sanctionare). care se contesta? anna_cta anna_cta Am avut un control de la itm si inspectorii au emis un proces verbal de control si un proces verbal de constatare si sanctionare a contraventiilor. Plangerea ... (vezi toată discuția)
Contestatie pv itm roxanabra1 roxanabra1 buna ziua in data de 3 -10 s-au prezentat la sediul firmei 2 inspectori itm impreuna cu politistul de sectie . au fost gasiti 2 angajati din cei 4 carora li ... (vezi toată discuția)
Contestare pv control itm ela15 ela15 In urma unui control din partea ITM s-a intocmit un proces-verbal de control si un pv de constatare si sanctionare a contraventiilor. Care-i procedura de ... (vezi toată discuția)