avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la succesiune-copii mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la succesiune-copii mostenitori

Deschiderea succesiunii de catre copii mostenitori in ce termen poate fi facuta?
Rudele decedatului (sora) , refuza sa predea copiilor certificatul de deces, solicitand in schimb o procura de la copii mostenitori care sa le dea dreptul sa beneficieze de toate bunurile mobile sau imobile ale acestuia (un apartament - saracacios , zic ei, cateva hectare de pamant, depozitele de la CEC ...) .
Acesta a intrerupt legaturile cu toti copii, cam de 10 ani, locuind in alta localitate, nefiind o persoana chiar usor de suportat .
Se poate solicita la primarie un alt certificat de deces ?


Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 10:07, 12 Iunie 2012
copii sunt majorii? ,daca da sora nu are nici o calitate ,
Eu cred că puteţi solicita un duplicat de pe certificatul de deces. Expuneţi problema şi probabil vă vor elibera cei de la primărie un duplicat.
Multumesc !
Deci nu trebuie sa declar pierdut/furat certificatul de deces original !

Acum duplicatul poate fi cerut prin posta/tel/fax, cu achitarea taxelor legale, sau numai direct la ghiseul primariei din localitatea unde a decedat (ridicarea normal ca se face la ghiseu) ?

Toate cele bune !
Daţi un telefon şi întrebaţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire....incalcare proprietate Paloma Paloma Buna ziua! Tatal meu a decedat in urma cu 6 ani. In urma cu cateva zile am aflat ca el avea 5ha de pamant.. Si tot o data am aflat ca pe acel pamant sa ... (vezi toată discuția)
Ridicarea unor bani de la cec Serenity30 Serenity30 Buna ziua,acum o saptamana jumatate a murit intr-un accident o matusa a mamei mele(sora bunicii mele din partea mamei).Decedata avea la CEC o suma de bani ... (vezi toată discuția)