avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicarea unor bani de la CEC
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicarea unor bani de la CEC

Buna ziua,acum o saptamana jumatate a murit intr-un accident o matusa a mamei mele(sora bunicii mele din partea mamei).Decedata avea la CEC o suma de bani stransa si bunica mea(sora ei) vrea sa-i ridice insa nu poate din cauza ca nu are certificatul de deces.Atunci cand a fost luata de la morga decedata s-a ocupat de asta o verisoara a mamei mele(fata unei surori a bunicii mele dar si a decedatei) mentionez ca decedata a mai avut inca 3 surori dintre care nu mai traieste decat bunica mea si bineinteles ca la verisoara mamei a ramas certificatul de deces dar aceasta afland de existenta banilor nu vrea sa ne mai dea certificatul de deces sa putem merge impreuna sa scoatem banii.Verisoara vrea sa-i scoata numai ea singura.Intrebarea mea ar fi daca bunica mea merge la primarie si elibereaza un duplicat al certificatilui de deces ca fiind singura ruda dintre toate surori care a mai ramas in viata poate apoi sa merga la notar cu duplicatul sa faca o procura si apoi sa mearga la CEC sa scoata banii?La primarie am intrebat si ni s-a zis ca duplicatul i-l elibereaza.
Cel mai recent răspuns: Serenity30 , utilizator 19:02, 6 Decembrie 2016
Buna ziua,
Ca sa poate sa i se elibereze banii de la CEC trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma decedatei.
La succesiune, daca nu are sot in viata sau copii, vin toate surorile si fratii, in viata sau decedati (cei decedati vin prin reprezentare de catre copiii lor).
Va sfatuiesc ca, daca nu va intelegeti omeneste la un notar sa dezbateti acea succesiune, sa mergeti la Primarie si sa scoatei acel duplicat in baza caruia sa formulati cererea in instanta.
CEC-ul nu va va elibera altfel banii.
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Buna seara am uitat sa specific ca nu are copii si nu a fost niciodata casatorita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire aurelia i iordache aurelia i iordache Bunica mea a murit acum 5 ani, lasind in urma o casa si teren agricol intr-o comuna in jud.Olt. A avut 2 fii - tatal meu (care a decedat inaintea bunicii) si ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Bună dimineata. as avea o curiozitate. bunicii mei au decedat ... Diana Postolache Diana Postolache Bună dimineata. As avea o curiozitate. Bunicii mei au decedat unul anul trecut unul anul acesta. Singurii mostenitori sunt ru cu sora mea (tata, singurul lor ... (vezi toată discuția)