avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună dimineata. As avea o curiozitate. Bunicii mei au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună dimineata. As avea o curiozitate. Bunicii mei au decedat ...

Bună dimineata. As avea o curiozitate. Bunicii mei au decedat unul anul trecut unul anul acesta. Singurii mostenitori sunt ru cu sora mea (tata, singurul lor copil a decedat in 2013) sora mea locuieste foarte departe de noi si ar vrea sa faca o procura pt mama sa o reprezinte in deschiderea succesiunii ca noi sa putem vinde proprietatile lasate de ei. Notarul la care a mers sora mea pentru a face procura ia cerut surorii mele pentru a face procura respectiva actele lor de deces, problema este ca, nu gasesc certificatul bunicii. Nu se poate face procura respectiva fara certificatele lor de deces? E pur si simplu o procura pentru a o reprezenta pe sora mea in toate cele. Nu stiu daca m-am facut înțeleasă. Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:34, 30 Septembrie 2020
oricum aveti nevoie de certificatul bunicii, nu o sa dezbateti succesiunea dupa ea fara certificat, asa ca scoateti un duplicat.
Procura e speciala, pt dezbaterea succesiunii dupa cei decedati, deci e nevoie de datele inscrise in certificate.
Bineinteles ca voi scoate duplicat dar ma gandeam ca dupa ce trimite procura sa umblu dupa duplicat. Eu locuiesc in bacau si bunicii erau din iasi si sa nu fac 10 drumuri. Cand am procura sa ma duc si sa fac toate cele odata cam asta era idea. b]gi-jane2 a scris:

oricum aveti nevoie de certificatul bunicii, nu o sa dezbateti succesiunea dupa ea fara certificat, asa ca scoateti un duplicat.
Procura e speciala, pt dezbaterea succesiunii dupa cei decedati, deci e nevoie de datele inscrise in certificate.

Nu poate scoate procură fără sa prezinte notarului certificatul de deces. Rezolvați cu duplicatul certificatului de deces, îl trimiteți, și apoi ea va putea scoate de la notar procura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicarea unor bani de la cec Serenity30 Serenity30 Buna ziua,acum o saptamana jumatate a murit intr-un accident o matusa a mamei mele(sora bunicii mele din partea mamei).Decedata avea la CEC o suma de bani ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa indepartata - intrebari Mihai241 Mihai241 Sunt in urmatorul scenariu. La 70 de ani, Maria a murit. Maria a fost femeie singura, fara sot si fara copii. Parintii Mariei sunt si ei decedati. Maria ... (vezi toată discuția)
Succesiune loc de veci intre bunica si unica fiica in viata pxx pxx Bunica mea a avut un loc de veci (in care este ingropata din anul 1984-decesul a fost inregistrat in localitatea in care este locul de veci) in alta localitate ... (vezi toată discuția)