avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate retrage plangerea penala pentru inselaciune?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate retrage plangerea penala pentru inselaciune?

Buna ziua!
am depus o plangere penala pentru inselaciune si as vrea sa stiu daca aceasta plangere poate fi retrasa daca s-a inceput anchetarea si perchezitionarea persoanei pentru care am facut plangere
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 22:20, 7 Iunie 2012
Nu este posibilă retragerea plângeii în cazurile de înşelăciune. Actele de urmărire penală vor continua.
daca prin aceasta plangere am implicat si alte persoane care au fost inselate dar nu vor sa depuna plangere sau sa participe in vreun fel la acest proces ,pot fi obligate sa depuna plangere sau sa dea vreo declaratie?
Acele persoane ar putea să fie citate ca martori, dar la fel de bine ar putea cere să se constituie părţi vătămate, dacă au fost vătămate prin comiterea infracţiunii.
anchetatorii o sa doreasca sa discute si cu aceste persoane si , functie de pozitia pe care o adopta se va proceda in consecinta.
daca vor fi citati ca martori sunt obligati sa spuna adevarul chiar daca nu le convine, altef vor fi acuzati de marturie mincinoasa sau favorizarea infractorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie data ca martor - o pot retrage? bgdnmircea bgdnmircea am dat astazi o declaratie,ca martor pe care nu mam dat seama ca situatia este asa grava pentru respectivu mai pot sa imi retrag miine declaratia?ca nu mai am ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa andrea_93 andrea_93 Ce se poate intampla daca o persoana este acuzata de viol, iar partea vatamata vrea sa-si retraga plangerea, dosarul se afla inca la politia locala. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru marturie mincinoasa ContSters75393 ContSters75393 Ce pedeapsa i se aplica unei persoane care ulterior se dovedeste ca a depus marturie mincinoasa?Va adresez aceasta intrebare pentru ca as vrea sa deschid ... (vezi toată discuția)