avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neplata salariului

Lucrez in comert si nu mi.am luat salariul... de aproape 2 luni. Ce poate sa imi faca angajatorul daca intr.o zi imi iau salariul din vanzari din casa...ca pana la urma mi se cuvine??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 8 Iunie 2012
andra1992 a scris:

Ce poate sa imi faca angajatorul daca intr.o zi imi iau salariul din vanzari din casa


Sa faca demersurile legale pentru recuperarea sumei si sanctionarea dvs. intrun fel sau altul.


...ca pana la urma mi se cuvine??


Chiar daca vi se cuvin trebuie sa intrati in posesia lor prin mijloace legale.
Unele persoane sau colective fac dreptate dupa propria lor judecata si de cele mai multe ori intra in conflict cu autoritatea statului care refuza sa accepte solutii personale chiar si drepte moral. Haiducia in trecut si in prezent a se vedea cazul furtului masinii lui G. Becali.

@ andra1992

Va poate face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de furt ....

Recuperarea salariului nu se face prin savarsirea unei infractiuni, ci prin alte mijloace legale. Astfel, puteti depune o sesizare la ITM si/sau promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ..actiunea pe care o veti depune la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul si este scutita de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplătit Geo georgy Geo georgy Buna ziua! În data de 15 .04.2019 m.am angajat la p societate iar după o săptămână mi.am dat demisia . Angajatorul nu mi.a plătit salariul ptr perioada ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot recupera banii? Alexandra Ciapa Alexandra Ciapa Buna ziua .Va rog ajutati.ma cu un sfat ,am lucrat 9luni la un bar ,cat am lucrat nu au fost probleme,dar dupa ce mi.am dat demisia ,sarlatanul de acolo mi.a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in luna martie am fost angajat intr.o firma de prelucrare ... Dobritoiu Alex Dobritoiu Alex Buna ziua, in luna Martie am fost angajat intr.o firma de prelucrare a materialelor lemnoase cu program de 8 ore zi. Dupa 2 luni de activitate, angajatorul ... (vezi toată discuția)