avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită GIRANTI...buni de plata ?
Discuție deschisă în Executare silită

GIRANTI...buni de plata ?

Buna ziua,
Un imprumut la CAR,a fost girat de trei persoane. Titularul a platit o parte din imprumut,insa de 3 luni nu a mai platit nimic si s-a ajuns acum sa primeasca girantii somatie de plata de la un executor judecatoresc,sa plateasca ei restul imprumutului,in solidar.
Girantii ce pot face acum ? Daca vor plati ei suma datorata de titular,isi mai pot recupera banii ulterior,de la titular ? Cum anume ?
Trebuie inaintata vreo actiune in instanta impotriva titularului ?
Daca titularul nu are de unde sa mai plateasca restul imprumutului si nici nu mai poate returna banii girantilor,ce se poate face impotriva lui,pentru recuperarea banilor platiti de giranti ? Nu are nimic pe numele lui.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 08:55, 8 Iunie 2012
gigelas a scris:

Nu are nimic pe numele lui.

Atunci mare perte din demersurile girantilor de a-si recupera paguba de la imprumutat sunt inutile.

Teoretic, girantii vor castiga procesul impotriva imprumutatului (dupa ce platesc datoria catre CAR), dar practic nu vor avea cum / din ce sa execute silit hotararea instantei.
Fata de CAR, girantii sunt buni de plata fara sa se poata apara prea mult.
Am inteles. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma..nu stiu cum sa procedez lauretta lauretta mama mea acum 2 ani a girat o persoana (prietena in acel timp) pentru un imprumut la CAR,aceasta persoana dupa un anumit timp nu a mai vrut sa plateasca restul ... (vezi toată discuția)
Giranti damaschin1962 damaschin1962 Am girat o anumita persoana iar ea nu mai vrea sa plateasca creditul.Executorul mi-a facut poprire pe pensie(si celorlalti 2 giranti).Am vreo posibilitate de a ... (vezi toată discuția)