avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Giranti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Giranti

Am girat o anumita persoana iar ea nu mai vrea sa plateasca creditul.Executorul mi-a facut poprire pe pensie(si celorlalti 2 giranti).Am vreo posibilitate de a recupera banii popriti de la cel care a facut imprumutul?Recunosc ca atunci cand l-am girat nu am citit cu atentie contractul si ca acolo scrie ca sunt solidar cu el si ca raspund cu toate bunurile mele mobile si imobile.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 19:52, 4 Septembrie 2015
Va puteti indrepta impotirva imprumutatilor,creditorul prin executor va poate executa in venituri/bunuri imobile/bunuri mobile.
De indreptat va puteti indrepta ca doar platiti pt el si e firesc sa va recuperati banii, problema este daca aveti ce sa ii luati, adica daca detine ceva pe numele lui (bunuri/venituri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant la ananghie amalasunda amalasunda Va salut! Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului \"inseamna ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Imprumut notarial Silviu89 Silviu89 Buna ziua, Am facut un imprumut notarial pe o suma de bani cu un \\"prieten\\" de servici, (eu creditor, el debitor) in contract nu este trecut nici un fel ... (vezi toată discuția)