avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare act vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare act vanzare-cumparare

La sfarsitul anului2009 ( 01.11.2009 mai exact) mama mea a intocmit un contract de imprumut cu o persoana fizica pt. suma de 20.000. ron. In cadrul acelui contract se specifica ca daca suma nu va fi inapoiata in termen de 1 (una) luna, contractul se investeste cu titlu executoriu. La aceeasi data insa, (01.11.2009) i se cere de catre aceeasi persoana sa faca si un antecontract de vanzare-cumparare al apartamentului pe care mama mea il detinea la acea data, trecandu-se suma imrumutata ca fiind avans la pretul de vanzare al apartamentului respectiv. Mentionez ca aceste doua acte au fost intocmite la doi notari diferiti. Intrucat suma specificata in contractul de imprumut nu a putut fi restituita in termenul specificat (una luna), in data de 23.11.2009 se intocmeste si un act de vanzare-cumparare in care a fost trecut un drept de habitatie viagera a mamei mele. In data de 10.02.2010. mama mea a decedat. Poate fi considerat nul actul de vanzare-cumparare ?

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: mircea43 , utilizator 12:21, 8 Iunie 2012
Eu cred ca vi s-a raspuns la aceasta problema in celalat topic, din 2011.
In opinia mea nu are sanse o actiune in anularea sau in constatarea nulitatii acelui contract.Regret.
ati avea o posibilitate de anulare pentru neplata pretului, daca a avut in contract un termne pentru achitarea intregului, atentie insa e cu 2 taisuri.....vedeti ce e mentionat in caz de neplata pret, altfel la anulare este restitutio in integrum adica dvs ii dati inapoi avansul achitat......pe care tot dvs i l-ati dat.......mergeti cu contractele la un av si vedeti ce e de facut in realitate asa pe informatii pe bucati si pe spuse nu veti putea primi un raspuns care sa fie cel mai bun in cazul dvs.
In contractul de imprumut era specificat un termen de rambursare ( una luna) si se referea doar la suma imprumutata (20.000 ron). Mai mult, era specificat foarte clar ca nu se percepe dobanda. Pentru cazul in care acel imprumut nu s-ar fi restituit in termen, creditorul isi rezerva dreptul de a investi cu titlu executoriu bunurile mobile si imobile a mamei mele, pentru a-si recupera suma imprumutata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de vanzare cumparare mircea43 mircea43 La sfarsitul anului2009 ( 01.11.2009 mai exact) mama mea a intocmit un contract de imprumut cu o persoana fizica pt. suma de 20.000. ron. In cadrul acelui ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani imprumutati adrianovici adrianovici Buna ziua.Acum un an de zile am incheiat la Biroul Notarilor Publici un \"Contract imprumut bani\" prin care am imprumutat unui individ X o suma de bani. In ... (vezi toată discuția)
Imprumut fara dobanda - baza legala ursulici ursulici Va rog sa ma ajutati cat mai repede in aceasta problema. O colega de servici a sotiei mele are precontract incheiat spre vanzarea unui imobil. Dar are si o ... (vezi toată discuția)