Buna ziua !
Va rog sa-mi spuneti ce act normativ reglementeaza organizarea concursurilor in vederea ocuparii unui post la o primarie ca personal contractual . Dupa respingerea contestatiei unde se continua demersurile la prefectura sau in instanta de contencios administrativ ? Ce sanse am sa castig procesul daca nu am martori sa ma sustina in dovedirea neregulilor din timpul concursului (de exemplu comisia nu a stat in sala de examen in acest timp dand posibilitatea concurentilor sa copie, fiind doar doi concurenti), diferenta de punctaj la corectare fiind f. mica . etc.
Va multumesc .
art. 30 din Codul muncii si Hg 1087/2001. Conbtestatia se depune conform regulamentului si se solutioneaza de organul prevazut de acesta. Impotriva raspunsului prin care vi se respinge contestatia puteti formula plingere in conditiile legii nr. 554/2004 la instanta de contencios administrativ, care poate incuvinta probe pentru a dovedi sustinerile dv.
Da, va poate solicita plata cheltuielilor de judecata in cazul in care pierdeti procesul. În art.274 alin.1 C.proc.civ. este consacrat principiul suportării cheltuielilor de judecată de către partea care a pierdut procesul. Potrivit textului, partea care cade în pretenţii va fi obligată la cerere, să plătească cheltuielile de judecată. Prin urmare, la baza acordării cheltuielilor de judecată stă culpa procesuală a părţii care a pierdut procesul . Aceasta va suporta atât cheltuielile făcute de ea, cât şi cele făcute de partea care a câştigat procesul .
Avand in vedere urmatoarele acuzatii impotriva autoritatii care a organizat concursul , ce sanse credeti ca am sa castig un eventual proces (inca nu m-i s-a raspuns la contestatie) : - anuntul concursului nu a fost afisat la primarie si nici conditiile de participare la concurs (au scris doar un scurt anunt in ziar cu postul scos la concurs) ; au spus ca o sa fie examen grila si nu a fost asa ; nu am stiut ca se da examen la calculator (dar am terminat prima de scris iar cealalta concurenta care a castigat concursul a intrebat o angajata din birou de ce se scrie numai subliniat si spunea ca nu a avut timp sa scrie tot ce ne-a dat) ; au spus ca examenul se desfasoara la ora 11 si a inceput pe la 11 si 30 ca cealalta concurenta (care a castigat concursul ) nu a ajuns la timp in sala de examen ;membrii comisiei nu au stat in sala de examen decat la inceput si finalul acestuia , fiind doar doi din cei 5 care erau in comisie, in acest timp cat ei au lipsit , d/na care a castigat concursul a copiat (iar cand i-am spus unui membru al comisiei acest lucru m-a intrebat : " dvs. nu a-ti fost acolo?" ; nu au fost sigilate numele celor doua concurente pe foile de examen , nu s-a tras linie sub finalul fisei de examen , nu s-au consemnat numarul de pagini scrise de fiecare concurent si semnate de catre acestia ; nici la examenul de calculator nu a fost comisia prezenta (decat la inceput si final) in acest timp concurenta castigatoare cerand ajutor unei angajate (nestiind de ce se scrie subliniat) si am intervenit eu spunand ca nu are voie s-o ajute si la finalul examenului aceasta a spus comisiei ca nu a terminat de scris ca eu as fi inceput inaintea ei sa scriu ;
De ce nu s-a dat o hotarare in genul celei 611/2008 si pentru desfasurarea concursurilor personalului contractual din autoritati si institutii publice?
Va multumesc tuturor celor care nu ignorati acest mesaj si mai ales daca imi raspundeti deoarece am nevoie de un sfat in acest sens sa stiu daca se merita sau nu sa-mi exercit si eu dreptul constitutional de a chema in instanta primaria respectiva .
Revelion fericit , " La multi ani " ! tuturor utilizatorilor Avocatnet .
Urgent!!!
MARIANA TUDOR
In 2006 am terminat faculatea de administratie publica.
Am participat la concurs pentru functia de secretar de localitate in data de 23 si 25 martie 2009, ... (vezi toată discuția)