avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... filmarea persoanelor private fara acceptul lor / gen - ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

filmarea persoanelor private fara acceptul lor / gen - client mister

Buna ziua,
Este legal ca un angajator sa-si filmeze angajatii, fara acceptul acestora, prin intermediul unor clienti mister, iar apoi filmarile sa fie distribuite in interiorul companiei fara niciun fel de restricitie ? Nu este prejudiciat dreptul la imagine al angajatilor ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:43, 8 Iunie 2012
Daca erau camere video pentru supravegherea activitatii, era acelasi lucru.

Au fost filmati in timpul programului de lucru, in spatiul firmei, pentru a li se evalua comportamentul, felul in care promoveaza sau vand produsele/serviciile celor care ii platesc pentru asta. Nu este nimic ilegal.

Scopul proiectelor de mystery shopping este (printre altele) identificarea punctelor slabe ale relationarii directe cu clientii in scopul eliminarii lor si imbunatatirii activitatii in general. Daca angajatii se comporta conform fisei postului, imaginea lor nu are decat de castigat :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Client misterios, contestare sanctiune Orsi_Pal Orsi_Pal Buna seara, Astazi a primit colegul meu raportul de la firma, facut de un client mister. A primit punctajul aproape 0, si este sanctionat(1600 ron). Dupa ... (vezi toată discuția)
Mystery shopping Leonard Turcitu Leonard Turcitu Buna ziua, Sunt salariat la o multinationala si luna aceasta am primit vizita unui mystery shopping care pt. a efectua raportul vizitei a folosit ... (vezi toată discuția)
Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are ... AncaValentina AncaValentina Buna. Îmi puteți spune dacă un salon de înfrumusețare are dreptul să filmeze un client și să pună filmarea pe pagina de faceboo? (fără un acord ... (vezi toată discuția)