Sunt salariat la o multinationala si luna aceasta am primit vizita unui mystery shopping care pt. a efectua raportul vizitei a folosit tehnologia,mai exact a inregistrat video si audio vizita .Daca pana acum aceiasi persoana misterioasa efectua doar un raport pe suport de hartie acum lucrurile s-au schimabat fiindca s-a dovedit ca datele trecute in raport erau eronate.Intrebarea mea este simpla;exista temei legal pt. a filma si inregistra un angajat fara acordul lui?Se pot folosii aceste inregistrari pentru a aplica masuri disciplinare,mergand pana la desfacerea contractului de munca?
Da ,politica firmei a creat premizele pentru a cere ajutorul acestei firme.Mystery este o firma de prestari servicii, creata special , pentru a veni in ajutorul companiilor, cand acestea constata deficite la personalul angajat.
Chiar daca firma a angajat o alta firma, nimeni nu va poate incalca drepturile constitutionale. Nu puteti fi filmat si inregistrat decat deorganele in drept, nicidecum de o firma privata. Puteti actiona in instanta ambele firme si cere despagubiri, precum si puteti formula plangeri penale pentru abuz...nu mai vorbesc ca daca vor si folosi aceste imprimari aveti toate snsele sa anulati orice decizie bazata pe acestea
Multumesc pentru raspunsurii.Personal inteleg ca firma doreste sa urmareasca evolutia angajatilor,dar acest lucru doresc sa fie facut fara incalcarea dreptului meu constitutional.