avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionarii publici

Buna ziua,
As dorii sa stiu si eu, daca functionarilor publici l-i se pot acorda concediu fara plata, sau suspendare din functie pe o perioada mai mare de timp.
Ideea e ca eu lucrez intr-o primarie sunt functionar public si vreau sa plec sa lucrez in strainatate alaturi de sotul meu, dar totodata mi-e teama ca nu am sa ma pot acomoda, sau mai stiu eu ce se va intampla si as dorii sa stiu daca imi pot lua concediu fara plata sau exista o alta modalitate de a nu pierde locul de munca.
Va multumesc anticipat

Legea 188/1999
Art. 95. - (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei.

interesul personal legitim , va fi la aprecierea conducatorului institutiei
@ sica1tanase

multumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract de munca, functionar public mca mca Buna ziua! Sunt functionar public, in prezent aflat in perioada de suspendare a raportului de serviciu în conformitate cu art. 95 alin. (1) litera c) din ... (vezi toată discuția)
Suspendare functionar public OV1077 OV1077 buna ziua ! sunt functionar public - contabil intr-o primarie pe perioada nedeterminata. Am oferta de city manager sau consilier al primarului in alta ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata retroactiv mimi1 mimi1 Un functionar public a intrat in concediu medical ( de frica disponibilizarilor) si a ajuns deja la 112 zile. Cei de la comisia de expertiza au considerat ca ... (vezi toată discuția)