Buna ziua,
As dorii sa stiu si eu, daca functionarilor publici l-i se pot acorda concediu fara plata, sau suspendare din functie pe o perioada mai mare de timp.
Ideea e ca eu lucrez intr-o primarie sunt functionar public si vreau sa plec sa lucrez in strainatate alaturi de sotul meu, dar totodata mi-e teama ca nu am sa ma pot acomoda, sau mai stiu eu ce se va intampla si as dorii sa stiu daca imi pot lua concediu fara plata sau exista o alta modalitate de a nu pierde locul de munca.
Va multumesc anticipat
Legea 188/1999
Art. 95. - (2) Raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivata a functionarului public, pentru un interes personal legitim, in alte cazuri decat cele prevazute la alin. (1) si la art. 94 alin. (1), pe o perioada cuprinsa intre o luna si 3 ani.
(3) Cererea de suspendare a raportului de serviciu se face in scris, cu cel putin 15 zile calendaristice inainte de data cand se solicita suspendarea, cu exceptia situatiei prevazute la alin. (1) lit. e), cand cererea de suspendare se face cu 48 de ore inainte de declansarea grevei.
interesul personal legitim , va fi la aprecierea conducatorului institutiei