Daca un angajat este sanctionat cu reducerea salariului pe 3 luni cu 10%, aceasta sanctiune cum se trece in carnetul de munca: "modificat incadrarea" urmand ca la incheierea celor 3 luni sa se treaca din nou " modificat incadrarea" sau se trece "sanctiune 10% 3 luni" iar la incheierea celor 3 luni se trece "incetat sanctiune" ???
Personal cred ca este valabila prima varianta cu "modificat incadrarea" deoarece conform art. 1 si 2 din decretul 92 / 1976, sanctiunile disciplinare nu pot face obiectul unor inscrieri in carnetul de munca.
Varianta I: daca s-a inscris "sanctiune 10 % 3 luni" si ulterior s-a anulat sanctiunea, se trece "anulat sanctiune"?
Varianta II: daca s-a inscris "modificat salariu" si ulterior s-a anulat dispozitia, se trece "anulat dispozitie"?
Va multumesc.
Sanctiunile nu pot face obiectul unor inscrieri in carnetul de munca contravenind dispozitiilor alin.1 si 2 din Decretul nr. 92/1976 care arata limitativ care sunt inscrierile ce se pot face in carnetul de munca .
Potrivit art.1 si 2 din Decretul nr.92/1976 privind carnetul de munca inscrierile care se pot face in acesta sunt urmatoarele:
- inscrieri cu privire la vechimea in munca,
- inscrieri cu privire la vechimea neintrerupta in munca,
- inscrieri cu privire la vechimea neintrerupta in aceeasi unitate,
- inscrieri cu privire la vechimea in functie, meserie sau specialitate,
- inscrieri cu privire la timpul lucrat in locuri de munca cu conditii deosebite,
- inscrieri cu privire la retributia tarifara de incadrare si alte drepturi ce se includ in aceasta.
- mentiuni privind starea civila,
- mentiuni privind pregatirea scolara si pregatirea profesionala a titularului,
- mentiuni cu privire la recompensele primite,
- orice alte mentiuni care potrivit dispozitiilor legale se mentioneaza in carnetul de munca .
Am fost sanctionata disciplinar prin retinerea unui procent din salariu si mi-a fost trecut acest aspect pe carnetul de munca.Aceasta sanctiune reprezinta o diminuare a salariului si prin urmare trebuie trecuta pe carnetul de munca asa cum se trece si majorarea salariului (asa mi s-a explicat de la ITM).
Nu stiu sa-ti spun cum se trece..dar important e ca SE TRECE!
O zi fara evenimente..de orice fel ar fi ele!:)