avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare

La efectuarea masuratorilor cadastrale in vederea intabularii unor terenuri, s-au constatat diferente dintre suprafetele masurate si cele din actele de proprietate (care sunt mai mari). Ce pot face? Rectificarea actelor de proprietate este cea mai dificila si mai de durata varianta avand in vedere calitatea si naravurile membrilor din comisia locala (inclusiv a primarului care va fi reales ...).
va multumesc
Cel mai recent răspuns: codrut01 , utilizator 14:15, 8 Iunie 2012
Legea nr 7/1996 republicata nu prevede exceptii sau derogari in raport de "calitatea si naravurile memebrilor din comisia locala"
In situatia existentei de disferente intre suprafata inscrisa in titlul de proprietate si cea faptica,daca nu a operat o schimbare a dreptului de proprietate și nu exista o diferenta reala de suprafata care sa aduca atingere dreptului de proprietate al titlularului dreptului de proprietate,daca , conținutul carti funciare garanteaza existenaa dreptului de proprietate dar nu si întinderea sa,aveti dreptul în baza art. 32 lit. "a" din Legea 7/1996 , sa formulati actiune in instanta impotriva primariei pentru opozabilitate.
In situația in care exista o disproporție intre situatia tabulara si situatia reala de CF, modalitatea de indreptare a acestei erori este actiunea in modificare sau rectificare de CF, în baza art. 34 din Legea 7/1996
pentru a evita alte demersuri, pot opta pentru suprafata faptica, din teren, fiindca oricum, aceasta este mai mica decat cea din titlul de poprietate?
va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce e de facut cand schita rlv de cadastru arata cu 10% suprafata lipsa charisma charisma am un apartament la care am calculat foarte concret suprafata utila, cu 2 rulete diferite, si mi-au dat dimnesiunile celor 2 camere 4.00 x 6.60 respectiv ... (vezi toată discuția)
Actiune in rectificare carte funciara. ce trebuie sa fac in cazul dat? omatcons omatcons Buna seara Sunt chemat in judecata pentru actiunea de rectificare CF Pareta reclamanta a obtinut o hotarire judecatoresca prin care am fost radiat de pe ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate - se poate contesta intabularea unei parcele? ContSters206369 ContSters206369 buna seara... pe scurt: detin un teren , pus in posesie in 1991, cu titlu de proprietate , dar nu am facut intabulare pe el , ...vecinii mei au intabulat ... (vezi toată discuția)