avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Asociere operatori economici cf OUG 34/2006
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Asociere operatori economici cf OUG 34/2006

Buna ziua,

Ma intereseaza si pe mine aspectul mai multor operatori economici care se pot asocia pentru a-si depune cadidatura sau oferta comuna pentru participarea la o licitatie cu o autoritate contractanta - conform art. 44 din OUG 34/2006?

Si ce inseamna a-si legaliza asocierea?

Iar daca nu isi legalizeaza asocierea cum fac oferta?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:27, 27 August 2012
Se incheie un acord de asociere, in care se specifica cu ce va participa fiecare ofertant in cadrul viitorului contract. Acordul se poate semna si stampila doar intre cele doua parti initial, urmand a fi legalizat inainte de semnarea contractului, sau se poate legaliza de la inceput daca ofertantul doreste. Oferta se intocmeste impreuna, eventual fiecare isi intocmeste partea de oferta care corespunde acordului de asociere.
Va multumesc pentru raspuns, deci sa inteleg ca forma de asociere presupune doar cumularea resurselor financiare, tehnice si profesionale ale grupului, nu si schimbarea statutului sau formei juridice a operatorilor economici luati individual?

Acest acord se va legaliza la notar?
Nici vorba sa schimbati ceva. Este un simplu document incheiat intre partile semnatare, cu valabilitate juridica doar pe perioada contractului. Acordul se va legaliza la notar doar in cazul in care veti castiga licitatia, conform art.44, alin.2 din OUG 34
Va multumesc, m-am lamurit pe deplin.

Dar mai am o intrebare - daca in cazul asocierii - ofertantul care in situatia data asa cum am zis este un grup de operatori economici - îsi poate demonstra situatia economică invocand si sustinerea acordata de catre alte persoane - prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective incheiat in forma autentica la notar?
@crysenc21

Art. 186 - (1) Capacitatea economică şi financiară a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea unui contract, şi de o altă persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente între ofertant/candidat şi persoana respectivă.
(2) În cazul în care ofertantul/candidatul îşi demonstrează situaţia economică şi financiară invocând şi susţinerea acordată, în conformitate cu prevederile alin. (1), de către o altă persoană, atunci acesta are obligaţia de a dovedi susţinerea de care beneficiază, de regulă, prin prezentarea unui angajament ferm al persoanei respective, încheiat în formă autentică, prin care aceasta confirmă faptul că va pune la dispoziţia ofertantului/candidatului resursele financiare invocate. Persoana care asigură susţinerea financiară nu trebuie să se afle în situaţia care determină excluderea din procedura de atribuire, conform prevederilor art. 180 şi ale art. 181 lit. a), c1) şi d).
(3) Atunci când un grup de operatori economici depune oferta/candidatura comună, situaţia economică şi financiară se demonstrează prin luarea în considerare a resurselor tuturor membrilor grupului. În cazul în care grupul beneficiază de susţinerea financiară a unei/unor terţe persoane, situaţia

Alte discuții în legătură

Angajament ferm nelegalizat ibitza78 ibitza78 Buna ziua! 1. In cadrul unei licitatii un ofertant s-a prezentat cu sustinere tehnica/profesionala din partea altei firme, dar acest angajament de sustinere ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut intre o societate si un tert sustinator la licitatie Iulia Stroea Iulia Stroea Buna ziua, In urma participarii la o licitatie in care societatea pe care o reprezint a fost sustinuta de un tert (societate economica si aceasta) mi s-a ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)